Könnyebb lesz lakbértámogatáshoz jutni Szombathelyen

Megemelik a jövedelemhatárt, és a támogatás összegét is.

Az utóbbi időszakban jelentősen megemelkedtek az albérleti díjak, ugyanakkor a magas infláció nagy mértékben növeli a családok kiadásait, tovább nehezítve az albérletben élők helyzetét - olvasható a jövő heti szombathelyi közgyűlésre készült anyagban.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Ennek ellenére a magántulajdonban lévő lakóingatlanok bérleti díjához igényelhető albérleti támogatás csökkenő tendenciát mutat, aminek egyik lehetséges oka, hogy folyamatosan emelik a minimálbért, így többen kicsúsznak a igénylők köréből, mert átlépik a jövedelmi határokat.

Forrás: szombathely.hu

A szombathelyi önkormányzat ezért változtat a lakbértámogatás igénylésének szabályain.

 • a bérleti díj támogatás megállapításának feltételrendszerében szereplő 2.000,- Ft/m2 összeg 2.500,- Ft/m2 összegre változik
 • a támogatásra való jogosultság egy főre jutó jövedelemhatára (figyelemmel a minimálbér 2024. évben várhatóan emelkedő összegére is) alábbiak szerint emelkedik:
 • a) egy vagy két fős háztartás esetén a jelenlegi 142.500,- Ft-ról 185.250,- Ft-ra,
  b) 3 vagy több fős háztartás esetén a jelenlegi 85.500,- Ft-ról 128.250,- Ft-ra.

 • a támogatás havi maximális összege a jelenlegi 30.000,- Ft-ról 40.000,- Ft-ra nő.
 • A változtatást a városi képviselőknek ezen a héten még meg kell szavazniuk.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet