Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Lánchíd Rádió nyerte a szombathelyi frekvenciát

A Rádió Szombathely helyett az erősen jobbra húzó csatorna szól a 97,1-en.

Tavaly júniusban írtunk Vége az első szombathelyi kereskedelmi rádiónak? 2013. June 12. 11:54 arról, hogy megszűnik Szombathely első kereskedelmi rádiója, a Rádió Szombathely. A rádió azóta valóban elhallgatott, de cikkünkben arra is kitértünk, hogy a lehetőségeket figyelembe véve, mi lesz a sorsa a szombathelyi 97,1 frekvenciának.

Közösségi rádiózásra írták ki a pályázatot

Nem volt túl sok lehetőség, ugyanis a Médiahatóság megváltoztatta a frekvencia besorolását, a korábbi kereskedelmi rádió helyett csak közösségi rádió indulhatott a pályázaton.

Lánchíd Rádió 97,1 Szombathely
Nyugat.hu

Akkor is felidéztük a Mérték Médiaelemző Műhely 2012. februári elemzésének egy adatát. Az adatok szerint az addig kiírt és elbírált frekvenciapályázatok 43 százalékát három rádió nyerte el: a Lánchíd, a katolikus Mária és a református Európa Rádió. Azt is írtuk, hogy közülük a Lánchíd Rádiónak van igazi esélye.

Nos, a jóslat beigazolódott. A frekvencia.hu közlése szerint a Szombathely 97,1 frekvenciát a Lánchíd rádió nyerte el. Az erősen jobbos irányultságú Lánchíd rádió 2007-ben indult, először csak Budapesten sugárzott, majd 2011-ben sorra nyerte a vidéki frekvenciákat, úgy terjeszkedik, hogy helyi frekvenciákra pályázik, és mindenütt ugyanazt a műsort sugározza.

Terjeszkednek

Az is mutatja a rádió eszmeiségét, hogy honlapjukat a Magyar Nemzet (mno.hu) működteti. A rádió tavalyi sugárzási körzeteit mutatja az alábbi térkép.

Nyugat.hu

Ez azonban most megváltozott, a Lánchíd Rádió három dunántúli frekvenciát nyert el, Szombathelyen, Siklóson és Kaposváron. A rádió így most már összesen 12 dunántúli frekvencián sugároz.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Vége az első szombathelyi kereskedelmi rádiónak?

A Rádió Szombathely helyett jöhet a Mária vagy a Lánchíd rádió. Cikkünk megjelenése után reagált a Médiahatóság is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra