Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Látszólag nem okoz gondot az üzletek négyzetméter alapú nyitvatartása

A várakozásokkal ellentétben nincsenek kígyózó sorok és tülekedő vásárlók. Legalábbis Szombathelyen.

Szerdán Ki kell írni a bejáratnál, hány vevő tartózkodhat a boltban April 07. 13:50 jelentek meg az enyhítésről szóló jogszabály részletei, melyek közt az is szerepel, hogy az üzletekben csak annyi vásárló tartózkodhat, hogy átlagosan 10 négyzetméterre jusson egy. Ennek betartatásáért az üzlet vezetője köteles gondoskodni.

Csütörtökön már beszámoltunk Bevásárlókocsik és kosarak segítségével számolják a Sparba betérő vásárlókat April 08. 14:13 arról is, hogy sok helyen úgy oldották meg a vásárlók számontartását, hogy mindenkinek kötelező magával vinni egy bevásárló kosarat, a biztonsági őr pedig ezek alapján látja, épp hányan vannak odabent.

Nem kifejezetten nagy kérés ez a vásárlóktól, de vannak, akik ezen is felháborodtak. Ezek után el sem mertük képzelni, milyen világ uralkodik majd a bejáratok előtt, amikor megérkezik a délutáni csúcs és elfogy a kosár.

Semmilyen!

Legnagyobb meglepetésünkre nem álltak a kígyózó sorok és türelmetlen, tülekedő vásárlókat sem láttunk. Minden úgy zajlott, mintha nem is lenne semmilyen korlátozás.

Nincsenek sorok az üzletek előtt
Nincsenek sorok
Telefonos fotó

Most vagy az van, hogy az emberek tudatosan igyekeznek elkerülni a délutáni csúcsidőt, és az egymás sarkának taposása helyett inkább elszórva, az esti órákban mennek el vásárolni, vagy ezelőtt is körülbelül egy ember jutott 10 négyzetméterre.

Nincsenek sorok az üzletek előtt
Nincsenek sorok
Telefonos fotó

Munkatársunk Szombathelyen csütörtök délután 4 és 5 között készítette a fotókat a nagyobb hipermarketek és élelmiszerboltok előtt, melyeken jól látszik, hogy egyetlen ember sem vár a bejárat előtt a sorára. Mások beszámolói szerint pedig ugyanez volt jellemző egy órával később is.

Nincsenek sorok az üzletek előtt
Nincsenek sorok
Telefonos fotó

Ugyanakkor megeshet, hogy rosszkor néztünk körbe a városban, vagy rossz üzleteket látogattunk meg. Ha olvasóinknak mások a tapasztalatai a négyzetméter alapú nyitvatartásról, kérjük, osszák meg velünk!

Nincsenek sorok az üzletek előtt
Nincsenek sorok
Telefonos fotó

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Ki kell írni a bejáratnál, hány vevő tartózkodhat a boltban

Megjelentek a szerdai enyhítésről szóló jogszabály részletei.

Bevásárlókocsik és kosarak segítségével számolják a Sparba betérő vásárlókat

Ha egy család több tagja vásárol egyszerre, mindegyiküknek be kell vinniük egyet.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra