Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bevásárlókocsik és kosarak segítségével számolják a Sparba betérő vásárlókat

Ha egy család több tagja vásárol egyszerre, mindegyiküknek be kell vinniük egyet.

Szerdán jelent meg Ki kell írni a bejáratnál, hány vevő tartózkodhat a boltban April 07. 13:50 az egyes korlátozások enyhítéséről szóló jogszabály, mely többek közt tartalmazza azt is, hogy milyen feltételek mellett lehet nyitva egy üzlet. Ezek közé tartozik a kézfertőtlenítő folyamatos biztosítása, a sorban állók közti 1,5 méteres távolság betartatása és az, hogy 10 négyzetméterre átlagosan egy vásárló juthat. Azt, hogy hány vásárló lehet az adott üzletben, a vezetőnek kötelessége kiírni a bejáratnál.

De vajon hogyan tartják számon a nagyobb üzletek, hogy hány vásárló van bent?

A Spar egy frappáns, de nagyon is kézenfekvő megoldással állt elő. Minden vásárlónak kötelező bevinni magával egy bevásárlókocsit vagy kosarat, így a biztonsági őr már a bejáratnál láthatja, hogy hányat vittek be ezekből.

Azt azért gyorsan hozzátenném, hogy nem a spanyol viaszt találták fel. Már kedden több szombathelyi üzlet tesztelte a bevásárlókosaras számlálást, melyről lapunk is beszámolt A szombathelyi üzletek már készülnek a négyzetméter alapú vásárlói jelenlétre April 06. 14:23 .

Én szerda délután tértem be Szombathelyen a Hefele Menyhért utcai Sparba, és mivel csak egy kenyeret szerettem volna venni, szükségtelennek éreztem a kosarat. Meglepetésemre azonban a biztonsági őr utánam jött egy kosárral, a kezembe nyomta és annyit mondott, hogy be kell vinnem magammal.

A Hefele Menyhért utcai Spar üzlet
F. B.

Ez eddig nem volt szabály, ezért megkérdeztem, most miért kell bevinnem. Ekkor magyarázta el az őr, hogy így tudja számolni a vásárlókat, hogy ne legyenek bent többen a megengedettnél.

Logikus és könnyedén betartható szabály ez, hisz lássuk be, nem szakad le a kezünk, ha most egy ideig így kell vásárolnunk. Véleményemet azonban nem mindenki osztja. Ugyanebből a Sparból kifelé jövet ugyanis elcsíptem egy kisebb szóváltást a biztonsági őr és egy családapa közt. A férfi kifogásolta, hogy feleségével és gyerekével ment vásárolni, az őr pedig mindegyikükre rá akart sózni egy-egy kosarat.

Egy másik szombathelyi Sparban pedig - ezt már csak hallomásból tudom - egy férfi földhöz is vágta a bevásárló kosarat, mikor azt a kezébe nyomták, és egy hangos "akkor be se megyek!" kiáltás közepette lemondott az üzlet kínálta termékekről.

Hát most szóljon hozzá!

Mármint tényleg. A cikk alatt hozzászólásban várjuk az önök véleményét arról, hogy mennyire tartják jó megoldásnak a kosaras számlálást és egyeseket vajon miért akaszt ki ennyire.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra