Székelyzászlós látványterven bukkant fel a megújuló szombathelyi városháza

630 millió forintos EU-s támogatást tolhatnak bele - ha csak addig meg nem állítjuk Brüsszelt.

Elsőként az áprilisi közgyűlésen került elő Marad a Szombathely név a PLT hetilapjánál, és marad a kiégett Brenner-villa is 2017. April 27. 08:33 a szombathelyi városháza felújításának terve. Amikor is egy vetítésen mutatták meg, milyen helyi elképzelések lennének a felújításra, amelynek összegét - ami csaknem 630 millió forint lenne - EU-s támogatásból finanszírozná a város.

Most végre megkaptuk az épület koncepciójának látványtervét is, íme!

A szombathelyi városháza látványterve
Szombathelyi önkormányzat

Ami mindamellett, hogy szentmártonos, iseumos, székesegyházas, víztornyos homlokzattal bír, még zászlótartókat is kapott. Amikben a tervek szerint a magyar és a szombathelyi lobogó mellett az európai uniós és a székely zászlókat is kihelyeznék. Persze, ez csak egy terv. Az EU-s zászló amúgy - teljesen érthetetlenül - nincs kint például a magyar parlament épületén. Szombathely tehát fittyet hányhat ezzel a nagypolitikára. (Az pedig lehet, csak nekünk rejtély, hogy a székely zászló mi az ördögöt keresne Szombathely városházának homlokzatán.)

Lobogó-lobbi ide vagy oda - a Városházát fel fogják újítani. Hogy valóban ilyen lesz-e a végső változat, azt nem tudni, hiszen ez még csak egy koncepciós látványterv. Az biztos, hogy a tervező sok zöld növényt képzelt el az épület köré és magába az épületbe/épületre is, amolyan függőkertszerűen. 2019 tavaszára tervezik az átadást - addig biztosan kikerül még egy vagy két látványterv.

Évekkel korábban egyébként mi is eljátszottunk a gondolattal Milyen lenne, ha más lenne? Szombathelyi városháza-fantáziák 2013. August 31. 12:28 , hogy milyen lehetve az átépített szombathelyi városháza.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet