Milyen lenne, ha más lenne? Szombathelyi városháza-fantáziák

Beindult a szerkesztőségi agytröszt. Elképzeltük, milyen lehetne az önkormányzat épülete, ha nem a mostani fehér betonkocka állna ott. Bátran képzelegjenek velünk!

A képmanipuláló programok széles körű elterjedésével a legkülönfélébb témában lepik el az Internetet a vicces-humoros felhasználói agymenések, vitatott témákhoz vagy botrányokhoz kapcsolódó képi kommentárok és provokatív tiltakozások. Ennek mintájára néhány változatban elképzeltük, milyen a lenne a nagyjából egységes és patinás Fő téri látványtól már csak a nagysága miatt is elütő városházi épülettömb - ha más külső megjelenése lenne.

Ilyen is lehetne a szombathelyi városháza
Természetesen a kerti WC sem hiányozhat

Nézzék meg galériánkban, milyen új hatást kölcsönözne a városközpontnak, ha a jelenlegi polgármesteri hivatal helyére mondjuk a brüsszeli világkiállításra emelt Atomium futurisztikus szerkezete vagy a Star Wars című filmből jól ismert Halálcsillag kerülne! Vajon milyen hangulata lenne egy városi közgyűlésnek az Eiffel-torony tetején, esetleg a Vaszilij Blazsenij hagymakupolái alatt? Mennyivel járnánk szívesebbem ügyet intézni az új WTC elegáns felhőkarcolójába, netán Gaudi híres Sagrada Familiájába? Vagy mit nyerne a belváros sziluettje, ha nálunk állna Felcsút épülő labdarúgó stadionja, és mit lehetne látni a híres vitorla-alakú dubai Burj Al Arab tetejéről?

Ilyen is lehetne a szombathelyi városháza
Kilátás a - focipályás - Burj Al Arab tetejéről

A képzeletgyakorlatba természetesen Önök, olvasók is beszállhatnak. Egyrészt várjuk támogató vagy vitatkozó hozzászólásaikat az általunk bemutatott variációkról. Adhatnak újabb ötleteket is, azokat igyekszünk majd képileg megvalósítani. A vállalkozó kedvűek pedig fotómontázsban akár el is küldhetik az általuk megálmodott új Városházát a Fő tér sarkára montírozva. Határ a csillagos ég és fantázia nem létező korlátai: kommenteljenek, ötleteljenek velünk! A felvetődő elképzeléseket és a beérkező képeket galériába gyűjtve közzé tesszük. A szerkesztőségi agytröszt kontaktja ez ügyben: foto_KUKAC_nyugat_PONT_hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű