Lázár János megszüntette a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-t

És még négy nagy állami céget. Már meg is jelent a határozat a Magyar Közlönyben.

Öt állami cég szűnik meg egy hétfő este a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint. Mind az öt cég a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium alá tartozó gazdasági társaság - írja a hvg.hu.

A határozat szerint megszűnik a NIF Nemzetközi Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (útépítések kivitelezője), a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (stadionok beruházásaival foglalkozó cég), a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. (ez a cég stadionokat, a sportlétesítményeket működtet), az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. (ivóvízzel, szennyvízzel kapcsolatos beruházásokért felel), valamint a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (ezt a céget turisztikai fejlesztésekre hozták létre korában).

A cég igazgatója is plakátra került a beruházás ellen tiltakozó tüntetésen. Januártól cég már nem lesz...
Töreki Tibor

A friss rendelet szerint a cégek 2023. január elsejével szűnnek meg, Lázár János minisztériumának pedig át kell vennie feladatköreiket.

Tehát nem a beruházást és az azzal kapcsolatos feladatokat törölték, csak a cég szűnik meg. A többi pedig majd Lázár minisztériumán múlik...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság