Leállítják a Fertő tavi projektet is?

Átütemezik az állami beruházásokat - jelentette be Nagy Márton miniszter. Az átütemezés ez esetben leállítást jelent és több jel mutat arra, hogy ez a Fertő tavi projektre is igaz lesz.

Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter május 26-án csatlakozott a Kormányinfhoz, hogy bejelentse az utóbbi évek legkomolyabb megszorítását. Ennek egyik eleme az, hogy „átütemezik az állami beruházásokat”, magyarul többet leállítanak majd egy időre.

Ahol már megkezdődött az építkezés, ott nem hagyják félbe, mert torzókat nem akarnak hagyni. A még el nem kezdődött építőipari beruházásokat viszont 2023-ról 2024-re halasztják, a listát a tervek szerint nemsokára közzéteszik majd - írta akkor a 444.hu . Az erről szóló kormányrendelet is megjelent azóta, június 5-én három bekezdés volt a témáról:

„Az állami beruházásokat felülvizsgálat céljából – ide nem értve a kivitelezés alatt levőket – felfüggeszti, amelynek költségvetési hatásaként 2022-ben és 2023-ban összesen 1 150 000 000 000 forint megtakarítás elérendő, illetve érvényesítendő.”

Az viszont azóta sem derült ki, hogy mely beruházásokat érinti majd az átütemezés. A 444.hu most azt írja, a Fertő tavi projekt megvalósításáért felelős körökben azt beszélik, hogy a nagy vitát kiváltó építkezés egyike lehet ezeknek a kormányzati projekteknek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet