„Úgy érzem, minden túlzás nélkül, hogy ezt kerestem ezidáig” – A YouTube-on találta meg új társát Polgár Patrik

A vasi zenész sokféle felállásban kipróbálta már magát az elmúlt években. Most egy fiatal énekesnővel, Léhárt Mírával indulnak hódító útra. Itt is van első közös daluk és klipjük, amit most elsőként a Nyugaton láthattok és hallhattok. Ennek kapcsán beszélgettünk velük.
Molnár Bianka

Hogyan találkoztatok?

Patrik: Amikor énekes nélkül maradtam, felkerestem a lefixált koncerthelyszíneink szervezőit és elmondtam nekik, mi a helyzet és hogy ennek ellenére is szeretném folytatni. Borzasztó jól esett, amikor ezt követően senki nem mondta vissza a koncerteket, hanem bíztak bennem és azt mondták, tudják, hogy úgyis megfelelő emberrel fogok együtt dolgozni és az elmúlt években megszokott minőséget fogjuk nyújtani.

Ez, azontúl, hogy nagyon-nagyon jól esett, adott egyfajta doppingot is. A családom, a barátaim és a kedvesem ezekben a bizonytalan időkben is maximálisan támogattak.

Új zenésztársam felkutatása az interneten történt. Szeretnék köszönetet mondani kedvesemnek, Anettnek, aki hetekig bújta velem a különböző közösségi és internetes oldalakat és rengeteg énekest hallgattunk meg ez idő alatt. Kb. 20 emberre szűkűlt azoknak a köre, akikben láttam fantáziát. Voltak közöttük már ismertebb előadók és persze teljesen ismeretlenek is.

Mindegyikőjüket felkerestem, a többségüket érdekelte is ez a lehetőség. Mindenkinek adtam úgymond egy feladatot: elküldtem nekik három dalom zenei alapját, melyből kettőt vártam vissza felénekelve.

Végül Míra verziói nagyon megtetszettek, így a következő lépés a személyes próba volt, kétszer-háromszor. Emberileg és szakmailag is minden klappolt, így Míra lett az abszolút befutó, aminek így utólag is elmondhatatlanul örülök.

Míra: Meglepődtem, amikor megkeresett Patrik, de nekem ez hatalmas öröm volt. Egyrészt, mert végre egy olyan ember jött, akivel tudok azonosulni zeneileg is, és teljesen magamat adhatom. Régóta a szívem csücske az akusztikus zene, illetve a gitár is az egyik kedvenc hangszereim közé tartozik, épp ezért teljesen adott volt, hogy igent mondjak.

Hogyan jött az életedbe a zene, illetve az éneklés?

Míra: Valahogy mindig az életem része volt a zene. Emlékszem, hogy egész pici korom óta szólt a háttérben – erre aludtam, táncoltam vagy éppen nevettem. A mai napig vannak olyan emlékeim, amiket egy-egy dalhoz kötök.

De nem mindig voltam biztos abban, hogy melyik irány az, ami az én utam lehetne. Volt, hogy a tánc, vagy éppen a színészet állt közel hozzám, de így visszagondolva, mindig is a színpad vonzzott igazán. Az emberek reakciójára voltam kiváncsi és szerettem volna őket szórakoztatni.

Az éneklés pedig talán egy tehetségkutatóból jött. Egy nagyon kedves tanárnő megkérdezte, hogy nem szeretném-e kipróbálni magam ebben is. Nagyon sokat köszönhetek neki. Azóta több tanárnál is megfordultam, de bátran mondhatom, szerintem most vagyok a legjobb kezekben.

Amikor elkezdtél zenei tartalmakat gyártani az internetre, számítottál rá, hogy ezek miatt kapsz majd megkereséseket?

Míra: Természetesen, de ez is volt a célom. Ha megkérdezhetném a 2-3 évvel fiatalabbi énemet, egészen biztosan azt mondaná, hogy nagyon vágyik már arra, hogy egy formáció tagja lehessen. Csak, ekkor még iszonyatosan távolinak és idegennek tűnt, hogy bárki is rám írjon, hiszen nem voltak nagy megtekintésszámaim. Számomra a mai napig rejtély, hogy Patriknak hogyan is dobta be a YouTube egy videómat. Úgy tűnik, tényleg nincsenek véletlenek.

Nem féltél, hogy egy olyan formációba hívnak, ahol nagyon rövid időn belül történtek tagcserék?

Míra: Természetesen, voltak bennem kételyek. De ez nem feltétlenül emiatt volt. Szerintem ez egy teljesen normális reakció, amikor két vadidegen ember találkozik és rögtön a hangszerek közé csapnak.

Hegyes Anett

Ha jól sejtem, nem olyan régóta dolgoztok együtt. Milyen nyarat tudhattok magatok mögött?

Patrik: Mire ki lett mondva, hogy hivatalosan is együtt folytatjuk, kb. 2 és fél hetünk maradt az első koncertig. De persze gőzerővel próbáltunk és sikeresen összeraktuk a műsort. Ez idáig közel 30 koncertünk volt országszerte, Vas megyétől egészen Szabolcs megyéig. Arra pedig nagyon büszkék vagyunk, hogy egy olyan híres hazai fesztiválon is felléphettünk, mint a Campus Fesztivál.

Míra: El nem tudom mondani, mennyire szerettem volna már egy ilyen sűrű nyarat. Mindig csak úgy eltelt a nyár. Persze mindig voltak meghatározó emlékek, de most ha visszanézek rá, abszolút azt mondhatom, hogy rengeteg emlékezetes dolog történt.

Én nagyon szeretem a pörgést, meg amikor lehet menni és csinálni a dolgokat, és most ez abszolút megvolt, minden hétre jutott koncert. Olyan színpadokon állhattam, amiket pár évvel ezelőtt csak elképzelni tudtam, most meg hirtelen ott állnak előttem az emberek és ránk kíváncsiak. Arról nem is beszélve, hogy mennyire feltöltik ezek az embert. Hatalmas élmény volt.

Milyen a közös munka?

Míra: Szerintem nagyon-nagyon jó. Ritka, amikor már az első találkozásnál is passzolnak a dolgok. Emlékszem, már akkor is összeraktunk jó pár dalt. De én úgy gondolom, az igazi áttörés a legelső koncert volt. Akkor mindketten megnyugodtunk, hogy tényleg működni fog ez.

Csak addig még nem volt időnk teljesen összeszokni. Na ehhez azért nagyon sok idő is kell, hiszen mondjuk egy olyan zenekar esetében ez már nyilvánvaló, akik az egész nyarat együtt töltik és teljesen megismerték egymást. De én úgy érzem, hogy koncertről koncertre egyre jobban összeszokunk. Hasonló álmaink vannak, így ez nagyban megkönnyíti a munkát.

Mit érdemes tudni az első dalotokról?

Patrik: A dalt tavaly év vége felé írtam. Tulajdonképpen azt a lelkületet hordozza magában, amikor valaki elveszít valakit, kudarcok érik, kilátástalannak látja a világot. Viszont a mondanivalóban benne van a reménysugár a szebb jövő felé, melyet az újrakezdés szimbolizál.

Érdekes, hogy a sors úgy alakította a mi életünket is, hogy ez a dal tulajdonképpen a mi újrakezdésünk is Mírával a zenében.

Míra: Számomra ez a dal a tiszta lappal kezdést szimbolizálja, hogy valami új dolog történik mind a kettőnk életében. Amikor Patrik elküldte nekem a dalt, rögtön tudtam vele azonosulni, azóta is nagyon szeretem és közel áll a szívemhez.

Molnár Bianka

Patrik: A dal stúdiófelvételeit Zalaegerszegen, a BP Sound Stúdióban készítettük Bácskay Péternél, akivel most is nagy öröm volt együtt dolgozni.

Amikor elkészültek a felvételek, azt éreztük, hogy egy minimalista akusztikus hangszerelésben ez a dal nem tud kiteljesedni. Így felkerestük Magyarország egyik legsikeresebb zenei producerét, Somogyvári Dánielt, aki egyébként a hazai popzene legnagyobbjaival dolgozik folyamatosan. Például a Follow The Flow-val, Caramellel, Szakács Gergővel, Azahriah-val, Manuellel és Byealexszel is, így számtalan sikeres slágert alkotott már.

Nagy örömünkre elfogadta a felkérésünket, így ő lett a dalunk zenei producere. Volt szerencsénk személyesen is együtt dolgozni Danival, hiszen amikor a munkálatok vége felé jártunk, elutaztunk hozzá Zsámbékra, ahol személyesen is megtapasztalhattuk, mennyire profi és gyors a szakmájában, és ezek mellett pedig egy nagyon közvetlen és jó fej srác is.

És mi a helyzet a klippel?

Patrik: A videoklipet Gerócs Balázsnak köszönhetjük. Budapesten forgattunk, nagyjából 5-6 óra alatt sikerült is felvenni mindent. A végeredménnyel nagyon elégedettek vagyunk, ezúton is köszönjük Balázsnak, valamint Rozgonyi Jánosnak és Hegyes Anettnek is a sok segítséget.

Míra: Iszonyatosan szeretem ezeket a forgatási napokat. Már az előkészületek is rengeteg izgalommal járnak, amikor ki kell találni, hogy mi legyen a történet. Általában itt jön a neheze is: ne legyen hosszú, leírja a dalt és átütő legyen.

Elárulok egy kis kulisszatitkot is: volt nálunk is nehézség a forgatás napján. A történet végül le lett egyszerűsítve, mert egész nap szakadt az eső és a kinti jeleneteknek lőttek. Amkor ezzel szembesültünk, akkor azért voltak bennem kérdések, hogy milyen is lesz a végeredmény.

De amikor megkaptam a kész klipet, teljesen ledöbbentem, mert vérprofi volt. Én teljesen meg vagyok elégedve vele, szerintem mindent kihoztunk abból a napból és látszik, hogy jó munka gyümölcse.

Mik a terveitek? Megtaláltátok a közös hangot?

Míra: Szerencsére teljesen otthon érzem magam ebben a formációban. Úgy érzem, minden túlzás nélkül, hogy ezt kerestem ezidáig. Nem sokkal azelőtt, hogy Patrik megkeresett, azt mondogattam pár embernek, hogy úgy érzem, valami nagyon hiányzik az életemből. Tele voltak a napok a suli miatt, de mégsem éreztem teljesnek. Azóta ez az érzés teljesen megszűnt, úgyhogy azt hiszem, bátran kimondhatom, hogy megtaláltam, hol volt a hiba.

Patrik: Az idei év tartogat számunkra egy 11 állomásból álló országos turnét, melynek egyik fő állomása Budapest legnagyobb egyetemi fesztiválja, a BME Napok lesz. De fontos állomás lesz Felsőszölnök is, hiszen félig hazai pálya. Itt lesz az évzáró koncert, melyre kiegészülünk egy zenekarral is. A turnén kívül pedig szeretnénk még egy dallal és videoklippel kijönni, még idén.

Míra: Nekem még hatalmas álmom, hogy kibővítsük ezt a formációt, hogy zenekarrá tudjuk csiszolni. Ez még messze van, de a decemberi koncerttel rálépünk erre az útra is.

De rengeteg terv és cél lebeg a szemünk előtt, dolgozunk több új dalon is és szerencsére folyamatosan jönnek koncertek is. Ilyennek képzelem el a jövőt: sok munkával, de rengeteg élménnyel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra