Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lehet valaki genetilag ellenálló a koronavírussal szemben? Igen, lehet

Az ellenállóképesség elemzése segíthet a vírus legyőzésében.

Egy új projekt szakértői úgy gondolják, hogy a koronavírussal szembeni genetikai rezisztencia segítséget jelenthet a Covid-19 elleni küzdelemben – írja az ScienceAlert. Az Evángelosz Andreakosz, az Athéni Akadémia munkatársa által vezetett csapat olyan embereket keres, akik ellenállóak lehetnek a kórokozóval szemben.

Már korábban kiderült, a SARS-CoV-2 fertőzése nagyon változatos lehet, a tünetmentestől az enyhe lefolyásún át a halálosig igen eltérő módon alakulhat. Akadnak olyanok is, akiknek családja ugyan fogékony a Covid-19-re, mégsem fertőződik meg.

A kutatók most úgy vélik, genetikai tényezők állhatnak azon esetek hátterében, amelyekben egy személy az ismételt és intenzív kitettség ellenére sem fertőződik meg.

A szakértők egy olyan stratégiát mutatnak be, amely segíthet azon emberek azonosításában, toborzásában és genetikai elemzésében, akik veleszületett módon rezisztensek a SARS-CoV-2-re.

Bár a vakcinák és a gyógyszerek segítségével egyre jobban állunk a Covid-19 elleni harcban, a betegség valószínűleg hosszú távon velünk maradt, ezért fontos lenne az esetleges genetikai ellenállóság felmérése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra