Leminősítette Magyarországot a Standard&Poors

A Standard&Poors hitelminősítő cég ismét rontotta a magyar államadósság kockázatát: BBB/A-2-ről BBB mínusz/A-3-ra, ezzel tíz év után ismét leminősítették az országot.

Leminősítette Magyarország hitelbesorolását a Standard&Poors nemzetközi hitelminősítő cég. A tíz évvel ezelőtti, akkor nagy visszhangot kiváltó BBB/A-2 minősítést rontották szombaton reggel BBB mínusz/A3-ra. A 444 arról írt, ezzel az ország még éppen hogy a befektetésre ajánlott országok peremvidékén maradt ugyan, a leminősítés előtt a kilátás még negatív volt de ezt nemrég stabilra módosították.

Az S&P indoklásában megemlíti, hogy az MNB monetáris politikája jelentős megszigorítására kényszerült 2022-ben a válság hatásainak kijavítására a magas infláció, a forintárfolyam és a külső nyomásgyakorló erők miatt. A költségvetés helyzetét eközben a magas energiaárak, emelkedő kamatkiadások és bizonytalan gazdasági kilátások nehezítik. Eközben pedig politikai okokból az uniós források kifizetése a magyar kormánynak továbbra is bizonytalan.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek