Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jelentkezett egy vevő, de nyilvános pályázaton adják el a szombathelyi Lenin-szobrot

Nettó 10 millió forint a minimálár, lehet licitálni. A szobor évtizedekig állt a Március 15. téren.

Nemrég jelent meg Szombathely hivatalos oldalán egy pályázati felhívás , ami alapján az egykori Lenin téren (ma Március 15. tér) évtizedekig állt Lenin-szoborra lehet licitálni.

A szoborért egyébként júniusban jelentkezett egy vevő Eladják a Lenin-szobrot, ami évtizedekig állt a szombathelyi Márius 15. téren June 19. 16:34 , a vételi ajánlat alapján a közgyűlés döntött is a szobor eladásáról. Viszont egy 2014-es helyi rendelet szerint értéke miatt nyilvános pályázatot kell kiírni rá, amin természetesen indulhat a vevőjelölt is.

A szobor a Március 15. téren
kozterkep.hu

A pályázati kiírás szerint a szobor vételára minimum 10 millió forint + ÁFA. Ennél csak magasabb ajánlatokat lehet tenni, ráadásul a pályázat benyújtásakor 1 millió 270 ezer forint (a bruttó vételár 10 százaléka) összegű biztosítékot is le kell tenni.

Pályázni augusztus 11-én 12 óráig lehet, az ajánlatokat a polgármester bírálja el legkésőbb szeptember 30-ig. Aki nyer, az a tulajdonosa lehet egy monumentális Lenin-szobornak, amit Kisfaludy Stróbl Zsigmond készített.

A szombathelyi Lenin-szobrot 1965. november 7-én avatták fel. A szobor a rendszerváltásig volt városi ünnepségek helyszíne.

1990-ben ledöntötték és elvitték

1990. március 30-án távolították el a térről, és azóta raktárban pihen. Először a Városüzemeltetési Kft., majd a SZOVA raktárában, ami tulajdonképpen ugyanazt jelenti, csak a cég változott közben. 12 éve készített fotónkon a tisztításra és felújításra beszállított Puskin-szobor társaságában pihen.

A raktárban Puskin társaságában
Tánczos Mihály

Városi pletykák szerint az ezredforduló környékén egy német házaspár már meg akarta venni, de akkor nem adták oda. Most a városi képviselők döntenek majd a sorsáról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra