Áttörés jöhet: Leopard és Abrams harckocsit kaphatnak az ukrán honvédők

Megszülethetett a döntés arról, hogy Ukrajna megkaphatja a világ egyik legjobb harckocsijait a németektől, és a már bizonyított lánctalpasokat az amerikaiaktól.

Olaf Scholz német kancellár elhatározta, hogy Leopard 2-es tankokat küld Ukrajnába, és egyúttal engedélyezi más országok számára is, hogy hasonlóan cselekedjenek a maguk Leopardjaival – írja a HVG külföldi forrásokra hivatkozva.

A kancellár azt követően hozta meg döntését, hogy Washingtonból is olyan hírek érkeztek, miszerint az amerikaiak Abrams harckocsikat szállítanának Kijevnek.

Amerikai Abrams harckocsik

Az értesülést sem a kormány szóvivője, sem a védelmi minisztérium egyelőre nem kívánta kommentálni.

Úgy tudni, legalább egy századra való Leopard 2 A6-ost kapnak az ukrán honvédők, amelyeket a német hadsereg, a Bundeswehr bocsát majd a rendelkezésére. Hasonlóképp fognak cselekedni a lengyelek is, akik hetek óta verték az asztalt Scholznál, hogy engedje meg nekik a német harckocsijaik átadását, de korábban már jelezte ilyetén szándékát Dánia, Finnország, Norvégia, Spanyolország és Portugália is.

Német Leopard 2-es harckocsik

Korábban az ukrán hadsereg felől olyan információk érkeztek, nagyjából 300 harckocsira lenne szükségük ahhoz, hogy felszabadítsák Ukrajnát az orosz megszállás alól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek