Lesz, vagy nem lesz új utca a szombathelyi Szent Gellért utca és a temető között?

Tavaly döntöttek róla, most utánajártunk, hogy áll a dolog.

Tavaly tavasszal írtunk róla Új úttal kötik össze a szombathelyi Jáki úti temetőt a Körmendi úttal 2015. March 30. 20:24 , hogy új utca épülhet Szombathelyen:

a Jáki úti temetőt összekötik a Szent Gellért utcával.

A Ferenczy István út meghosszabbítása a régi szeméttelepen át vezetne az út, és az Körmendi úti körforgalomba vezetne.

Ez elég jól hangzik, ugyanis a Nárai Külső út környékén lakók sokkal könnyeben juthatnak el az Interspar felé, valamint a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején is jobban eloszlik majd a Körmendi út forgalma. Ha elkészül.

Összeköthetik a Ferenczy utcát a Szent Gellért utcával
Egyelőre nem látni az út folytatását
Bonyhádi Zoltán

Március végén a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság rábólintott a dologra, így elkészültek a 16 milliós költséggel járó kiviteli tervek. Sőt, jogerős építési engedélye van a városnak arra, hogy megtörténjen az első kapavágás.

Na de mikor járhatunk végre rövidebb úton a temető felé?

A szükséges források hozzárendeléséről és a megvalósítás időpontjáról és ütemezéséről később születik döntés

- szól a hivatalos válasz.

Na igen, pénz nélkül azért ez sem fog menni, a közgyűlési előzetesünkben emlegetett Szombathely szépen megkéri a kormányt, hogy tiltakozzon a menekültkvóta ellen 2016. January 26. 08:05 850 milliós útfejlesztéssel foglalkozó pályázatban sem szerepelt, ami arra utal, mostanában nem tervezik megépíteni. Ez persze nem jelenti azt, hogy kukázták volna, elképzelhető, hogy egy másik pályázatra, vagy egyéb forrásra várnak. Érdemes emlékeznünk arra is, hogy a Diófa utcai híres bicikliút Épülő kerékpárút elé ugrott egy négyemeletes ház Szombathelyen 2015. June 06. 12:37 tervei is évekig vártak arra, hogy végre megépítsék.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet