Lesznek olyan áruházak, üzletek, amelyek december 24-én már nem nyitnak ki

De akár üzletláncokon belül is lehet eltérő zárási időpont. Úgyhogy érdemes időben tájékozódni egy adott üzlet nyitvatartásáról.

December 24-én a kereskedelmi törvény alapján legkésőbb 14 órakor be kell zárniuk a boltoknak, kivétel a benzinkút, pályaudvaron lévő üzletek, a vendéglátó-szórakozóhelyek - mondta az Inforádiónak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A legnagyobb élelmiszer-kereskedelmi láncok ugyanakkor 12 órakor bezárnak, de lesznek olyan áruházak, kisebb üzletek, amelyek december 24-én már nem nyitnak ki. "Vásárlás előtt alaposan kell tájékozódni, hogy egy-egy üzlet meddig fogadja a vásárlókat" – figyelmeztetett.

Annál is inkább, mivel üzletláncokon belül is lehet eltérő zárási időpont, mert a bevásárlóközpontban működő boltoknak igazodniuk kell a központ nyitvatartásához, így előfordulhat, hogy akad kivétel, amely 13 vagy 14 óráig lesz nyitva.

Az viszont biztos, hogy december 25. és 26. munkaszüneti nap, ezen a napon a fő szabály az, hogy alkalmazottat foglalkoztatni tilos, éppen ezért az üzletek döntő többsége zárva lesz, benzinkút, virágbolt, édességbolt, vendéglátóhely, szórakozóhely, pályaudvarok üzletei kivételével. Szintén kinyithatnak azok a kisboltok, ahol nem alkalmazott, hanem a vállalkozó áll a pult mögött.

De december 27-re se vegye biztosra minden üzlet nyitva tartását, mivel akadhat olyan üzlet, amelyik leltár miatt tart zárva vagy költözködik, tehát a nyitvatartásról mindig célszerű indulás előtt tájékozódni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság