Eddig: 2 398 597 / 3 000 000 Ft, 108 támogató. Még3nap.
Légy része az igazságnak!

Letartóztatták a szombathelyi majálison történt verekedés miatt őrizetbe vett hat férfit

Az ügyészség közölte a részleteket is.

Csoportosan, felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettel gyanúsítják azt a hat férfit, akit nemrég őrizetbe vettek Több embert őrizetbe vett a rendőrség a szombathelyi majálison történt verések ügyében - Frissítve May 10. 07:24 a szombathelyi majálison történt verekedés miatt - írja az ügyészség közleménye.

A Szombathelyi Járási Ügyészség kezdeményezte a gyanúsítottak letartóztatását, amit a Szombathelyi Járásbíróság nyomozati bírója szerdán el is rendelt.

A vádirat szerint az egyik gyanúsított és családi-, illetve baráti körének viszonya egy személyes konfliktus miatt 2023 március közepe óta elmérgesedett egy másik család rokoni, ismerősi köréhez tartozó személyekkel.

Gyanúsítottak a rendőrség előtt
TM/Nyugat.hu

A haragos viszony miatt a két család ellenséges kapcsolatban lévő tagjai között rendszeressé váltak az élet és testi épség elleni fenyegetések, többször alakult ki Mi van itt? Másfél hónap alatt három komoly támadás és verekedés Szombathelyen May 03. 07:12 köztük tettlegességig fajuló konfliktus, amelyekkel összefüggésben több büntetőeljárás indult.

A hat férfi 2023. április 30. napján az esti órákban azzal a céllal jelent meg a Szombathelyen megrendezett majálison, hogy az ott szórakozó, a másik családhoz tartozó sértetteket bántalmazzák.

Az előre megtervezett támadás során az egyik gyanúsított boxerrel megütötte a másik családhoz tartozó sértettet, míg két társa teleszkópos bottal, harmadik társa ököllel ütötte őt, egészen addig, amíg a sértett el tudott menekülni.

Ezután a gyanúsítottak közül öten egy másik sértettre támadtak, akit többször megütöttek, megrúgtak, majd egyikük fojtogatni kezdte, aminek következtében a sértett összeesett, ezért őt tovább már nem bántották. Három gyanúsított egy nőt is bántalmazott, akit többször ököllel, illetve teleszkópos bottal is megütöttek, míg két gyanúsított egy másik nőt rugdalt meg.

A bántalmazás következtében az egyik sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, két sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett, azonban a támadott testtájékra, a használt eszközre és a támadás erejére figyelemmel fennállt a nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülés bekövetkezésének közvetlen, reális lehetősége.

A Szombathelyi Járási Ügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, mert megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetnék, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt megfélemlítenének, jogellenesen befolyásolnának, tárgyi bizonyítási eszközt megsemmisítenének vagy elrejtenének, illetve szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el.

Ahogy írtuk, a bíróság elrendelte a hat férfi letartóztatását.

A több hónapja tartó támadássorozatot, verekedéseket itt foglaltuk össze. Több embert őrizetbe vett a rendőrség a szombathelyi majálison történt verések ügyében - Frissítve May 10. 07:24

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra