Eddig: 519 863 / 3 000 000 Ft, 37 támogató. Még10nap.
Légy része az igazságnak!

Mi van itt? Másfél hónap alatt három komoly támadás és verekedés Szombathelyen

Parkoló, kórház, majális, semmi sem számít, ha viszály van két társaság között.

Március 19-én a szombathelyi Markusovszky kórház területén heves szóváltás tört ki Heves szóváltás után, kórházi területen ütközött több tárgynak egy autó Szombathelyen March 24. 12:23 két társaság között, majd egy autót támadtak meg többen, mely menekülés közben kidöntött egy oszlopot. Szerencsére sem beteg, sem kórházi dolgozó, sem látogató nem sérült meg.

Pár nappal később az autó vezetője szerkesztőségünkben járt, Vascsővel, fegyverrel támadtak ránk - állítja a sofőr, aki oszlopot döntött a szombathelyi kórházban March 24. 15:59 szavaiból kiderült, hogy régebb óta fennálló viszály van a két társaság között, és ezért volt az összecsapás. Videót is kaptunk tőle:

Április 7-én az egyik szombathelyi parkolóban szólalkozott össze két társaság. Verekedés volt egy áruházi parkolóban Szombathelyen April 07. 11:42 Szemtanúk szerint legalább hat-nyolc ember kiabált, kergetőzött és verekedett a parkolóban, közben egy ott álló autót is megrongáltak, egy mentőautó is érkezett a helyszínre.

Verekedés volt egy áruházi parkolóban Szombathelyen - egy BMW is megrongálódott
TM/Nyugat.hu

Április 30-án a városi majálison, az Emlékmű alatti dombon egy négygyermekes családot támadtak meg. Viperákkal támadtak a négy gyermekkel majálisozó házaspárra Szombathelyen – súlyosan megsérült az apa May 01. 18:58 Több férfi támadt viperákkal (teleszkópos botokkal) egy nőre, többször is megütötték a fején. Ekkor ért vissza két gyermekével az apa, aki a támadást látva a felesége segítségére sietett, megütve az egyik támadót, de őt is többször fejbe vágták, emiatt a földre került. A verést közelről végignézte a házaspár négy kiskorú gyermeke. A legkisebb, egy kislány a felfordulásban kiesett a babakocsiból.

A mentők a házaspárt kórházba szállították. A hozzátartozók elmondása alapján az asszony fején két helyen keletkezett 10-10 centis sérülés. A haj leborotválása után kapoccsal fogatták össze a sebeket. A férfi a fején és a mellkasán szenvedett sérüléseket. Úgy tudjuk, hogy csontja is törött, ő a kórházban töltötte az éjszakát, nem engedték haza.

Az anyát a gyerekei előtt vágták többször fejbe teleszkópos bottal
TM/Nyugat.hu

Összefügg a három eset

Információnk szerint legalább az egyik támadó érintett az áruházi parkolóban történt verekedésben és ott volt a támadók között az a férfi is, aki a kórházi incidens során az autóban ült.

Úgy tűnik, a két társaság (család) között olyan éles viszály van, hogy nem érdekli őket a nyilvánosság, a sok szemtanú, és az sem, ha kívülállókat veszélyeztetnek, a nézeteltéréseket komoly verekedésekkel, támadásokkal igyekeznek rendezni.

A harmadik, a majálison történt eset után feltettük kérdéseinket a rendőrségnek. Többek között arról,

hogyan lehetséges az, hogy többszöri erőszakos cselekmények után is lehetőségük van a tetteseknek a verekedésekre,

hogy milyen eljárásokat indított a rendőrség az említett ügyekben, hogy mit tesz a rendőrség annak érdekében, hogy ne folytatódjon az erőszakhullám a városban.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság gyorsan válaszolt. Ezt írták:

„Két fél között elhúzódó nézeteltérés miatt több büntetőeljárást is indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság. A kihallgatások és az adatgyűjtések jelenleg is folyamatban vannak. A nyomozások érdekeire tekintettel bővebb információt jelenleg nem kívánunk adni.”

Mit lehet ehhez hozzátenni? Reméljük, a rendőrségnek sikerül megfékeznie a Szombathelyen kialakult erőszakhullámot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra