Letartóztatta a Szombathelyi Járásbíróság a moldáv embercsempészt

A megbízója egy gépkocsit, egy mobiltelefont és 600 eurót adott neki a költségei fedezésére.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban egy hónapra elrendelte egy moldáv férfi letartóztatását - közölte szerda délután a Szombathelyi Járásbíróság.

A gyanúsított 2022 januárjában Bécsben egy ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy Magyarország területére meg nem engedett módon, a határzár tiltott átlépésével belépett személyeknek segít az osztrák-magyar határ átlépéshez oly módon, hogy őket gépkocsijával a határ közelébe szállítja.

A gyanúsított részére a megbízó a bűncselekmény elkövetéséhez rendelkezésére bocsátotta egy személygépkocsit, továbbá – a kapcsolattartáshoz – egy mobiltelefont, kettő darab SIM-kártyát, valamint – a költségei fedezésére – 600 eurót.

A gyanúsított ezt követően Magyarországra utazott a gépkocsival, és a megbízójától kapott GPS-koordinátákat követve a déli határ közelében összesen 21 szír állampolgárt vett fel, akik a szerb-magyar határon, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével léptek be Magyarország területére.

Ezt követően a gyanúsított – a koordinátákat követve – az osztrák-magyar határ irányába indult, azonban néhány kilométer megtételét követően 7 migránst a kocsiból kiszállított, majd továbbment Ausztria irányába.

A terheltet – és az általa szállított 14 migránst – Szentpéterfán rendőri ellenőrzés alá vonták Lövések dördültek Szentpéterfánál, az osztrák-magyar határon - Fotókkal frissítve January 17. 10:45 , és előállították.

A végzést tudomásul vették, az végleges.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló