Lézershow lesz idén szilveszterkor a szombathelyi Fő téren

És már azt is tudjuk, melyik zenekar lép fel.

Azt már november óta tudjuk, Az idén ismét lesz városi szilveszter a szombathelyi Fő téren, két év szünet után 2022. November 08. 15:23 hogy két év szünet után idén december 31-én biztosan lesz városi szilveszter a szombathelyi Fő téren, de az akkori sajtótájékoztatón még nem beszéltek a részletekről. Most, egy hónap után viszont élesedett a Facebookon a hivatalos esemény, ami a „Csavard fel a Fő teret” címet kapta.

Mint írják, hagyományos módon hajnalig tartó zenével, utcabállal, pezsgővel és reményeik szerint nagy tömeggel köszönthetjük az újévet Szombathely Fő terén. Nem maradhat el a polgármesteri köszöntő és Himnusz sem, a talpalávalót a Retroleum nevezetű zenekar biztosítja, tűzijáték helyett pedig látványos lézershow-val készülnek.

Íme a program:

 • 22.00 – 24.00 RETROLEUM ZENEKAR MŰSORA
 • 24.00 HIMNUSZ
 • 00.05 ÚJÉVI KÖSZÖNTŐ
 • 00.10 LÉZERSHOW
 • 00.25 – 01.30 RETROLEUM ZENEKAR MŰSORA
 • A Retroleum egy fiatalokból álló és élő zenét játszó zenekar, akiknek fontos, hogy életben tartsák a retro zenét. 2011-ben alakultak négy taggal (dob, basszusgitár, szólógitár, billentyű) és azóta a ’60-as, ’70-es, ’80-as ’90-es évek legnépszerűbb pop- és rock slágereivel szórakoztatják a közönséget.

  Olyan ismert külföldi és hazai előadók zenéit játsszák, mint például Illés, az LGT, az RGO, Máté Péter, a Hungária, a Bikini, az Edda, vagy a Republic.

  2019 óta nincs tűzijáték

  Utoljára 2019-ben volt városi szilveszter Szombathelyen, a pandémia miatt. Akkor volt az utolsó tűzijáték is. Mint Nemény András polgármester akkor elmondta, Jól nézze meg a mai szilveszteri tűzijátékot Szombathelyen, mert valószínűleg ez lesz az utolsó 2019. December 31. 12:20 „jó eséllyel a ma esti lesz az utolsó szilveszteri tűzijáték Szombathelyen”.

  Nyugat.hu

  2019-ben már nem lehetett változtatni a szilveszteri programon, de az új városvezetés szerint Szombathelynek is csatlakoznia kell a csendesebben ünneplő városok sorához és inkább fényfestésben kellene gondolkodni.

  Némi meglepetésünkre olvasóink döntő része is támogatta a szombathelyi tűzijáték betiltását. A legtöbben értelmetlen pénzkidobásnak tartják, de sokan vannak, akik szívesen búcsút mondanának ennek a hagyománynak, például állatvédelmi okokból vagy mert pénzkidobásnak tartják.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Programajánló