3500 négyzetméteres lesz az LuK Savaria új üzemcsarnoka

Később új logisztikai bázist is építenek.

A szombathelyi LuK új üzemcsarnokáról két hónapja már írtunk Jövőre újabb csarnokot épít az LuK Szombathelyen 2017. August 10. 12:27 , és arról is Véget ér a parkolási káosz az LuK Savariánál? 2017. August 14. 06:51 , hogy meg akarják szüntetni a parkolási gondokat, és új parkolót építenek. Most viszont újabb részletek derültek ki, miután a gyár új ügyvezető igazgatója, Szigeti Tibor interjút adott az MTI-nek.

Az új csarnok 3500 négyzetméteres lesz, és a célgépgyártást, a szerszámüzemet és a köríves rugógyártás egy részét kívánják elhelyezni. Ha elkészül, a régi csarnokban is lehetőség nyílik fejlesztésekre, bővíthetik a hőkezelő és a présüzemet is. Jövőre egy új lendkerék szalagot és egy új kuplungtárcsa szalagot is építenek.

Az új csarnok nyugati oldalának látványterve
Schaeffler Hungary

A gyár megvásárolt egy több mint 34 ezer négyzetméteres földterületet, ahol új, a munkavállalók által használható parkolót akarnak építeni. Az LuK dolgozói jelenleg az ipari út szélén vagy a zöldterületek kénytelenek parkolni, ami nem csak kényelmetlen, hanem balesetveszélyes is.

A zöld vonallal jelzett részen lesz az új parkoló
Nyugat.hu

A régi, a gyár bejárata előtt lévő, jelenlegi parkoló helyén pedig egy 8 ezer négyzetméteres logisztikai bázist építenek majd fel.

Alul az új parkoló, a gyárépület előtt pedig az új logisztikai bázis
Nyugat.hu

Az LuK Savaria Kft. a multinacionális Schaeffler-csoport 75 gyára közül a negyedik legnagyobb, a világon minden tizedik új autóba Szombathelyen gyártott kuplungot építenek be.

Tavaly év végéig 88,5 millió kuplungot, 100 millió kuplungtárcsát, 37,5 millió kéttömegű lendítőkereket, 3,1 millió duplakuplungot és 13,2 millió kuplung kinyomó rendszert gyártottak az ügyvezető tájékoztatása szerint.

Az LuK Savaria Kft. nettó árbevétele 2016-ban 246,2 milliárd forint volt, 2017-ben pedig 266 milliárd forint körül alakul. Adózás utáni eredményük 2016-ban 13,7 milliárd forint volt, 2017-ben pedig 17,3 milliárd forint körüli nyereségre számítanak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság