Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nézzen körül az LuK Savaria új csarnokában!

Három és fél milliárd forintból építették, 70 millió eurónyi gépet raknak bele. Csarnokavató galériával.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mert politikusi beszédek nélkül nem avatás az avatás, akkor sem, ha az egész a magánkézben lévő cég teljesítménye. A politikusokat azért hívták meg, mert az új üzemcsarnok 3,5 milliós költségéhez a magyar állam és az Európai Unió összesen egymilliárdos támogatást adott.

Már termelnek

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A lényeget Michael Reinig igazgató foglalta össze. 2010-ben döntötték el az új csarnok építését, a tervek közben némileg változtak. 2011-ben írták alá a szerződést az egymilliárdos támogatásról, 2012 októberében a csarnok elkészültekor Orbán Viktor miniszterelnök is meglátogatta a gyárat Orbán a LuKban préselt - Hende pápát intett a reptérnek 2012. October 26. 17:46 . A gépek beszerelésével a nyáron végeztek, és most már zajlik a termelés.

Csarnokavató az LuK-ban
Ez még a protokoll
Bonyhádi Zoltán

Ami változott: 2010-ben úgy tervezték, hogy 2014-re az akkori 1500 fős létszámot 2500-ra bővítik. Jelenleg 2040 alkalmazottjuk van, az év végéig ezt a számot 2100-ra emelik, 2014 végére pedig 2400 embert foglalkoztatnak majd.

A bővítéssel nőtt a termékpaletta is. Korábban két új termék bevezetését tervezték, ebből három lett. Ilyen a VW duplakuplung, az új kuplungkinyomó rendszer, és a csillapított ékszíjtárcsa. Utóbbi azért fontos, mert a cégcsoport ezt a tárcsát csak itt, Magyarországon gyártja.

Folytatják

Az új gépek folyamatosan érkeznek, 2016 végére csak az új csarnokban 70 millió euró értékű új gép dolgozik majd. Az igazgató feltette a kérdést: és mi lesz 2017 után? Válaszolt is rá: nem tudják. De az biztos, hogy a fejlesztés nem áll meg, mert itt jól képzett, szorgalmas a munkaerő.

Csarnokavató az LuK-ban
Protokoll és csarnok
Bonyhádi Zoltán

És akkor néhány mondat a politikusoktól. Puskás Tivadar polgármester megint elmondta, hogy 2010-ben, amikor felhatalmazást kaptak a város vezetésére, végigjárták a nagy cégeket, és ennek az együttműködésnek köszönhetők a fejlesztések.

A gépipari nagyhatalom

Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke először a demográfiai vészhelyzetre figyelmeztetett, az idén először fordult elő, hogy százezernél kevesebb gyereket írattak be az általános iskola első osztályába. De a kormány családbarát politikája megállítja ezt a folyamatot.

Csarnokavató az LuK-ban
Csarnok
Bonyhádi Zoltán

Kovács Ferenc szerint Vas megye észrevétlenül lett gépipari nagyhatalom, nem csak a nagy cégek, hanem a sok kis beszállító miatt is. Kijelentette, miközben a világ recesszióba süllyed, vagy legalábbis nem fejlődik, addig a Nyugat-Dunántúlon látható a fejlődés.

Aztán jött az érdekesebb rész, körbejártuk az új csarnokot. És hogy mit láttunk? Galériánkban megnézhető.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Orbán a LuKban préselt - Hende pápát intett a reptérnek

Az üzemcsarnok-avatóra kivezényelt szalagmunkások új ünnepi sárga pólót is kaptak, fehéret az irodisták. Orbán préselt először, aztán villámebédelt.

Így kezdődött az LUK szombathelyi története

Orbán Viktor avatja fel pénteken az LUK Savaria új gyártócsarnokát, a jelenlegi városvezetéssel közösen. Utánanéztünk, kik bábáskodtak a cég megszületésénél.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés