Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

2021-től kezdik az M1-es 2 x 3 sávossá alakítását

Igaz, csak 43 kilométer hosszan. Addig semmi jóra ne számítsunk.

A kormányközeli Origo.hu -nak adott interjút Palkovics László.

Az innovációs és technológiai miniszter so ktémát érin, amelyek közül a Nyugat-Magyarországon élőket leginkább az M1-es autópálya ügye foglalkoztatja.

Nos, a használhatóság határán levő főútvonallal kapcsolatban jó és rossz híreket egyaránt közöl a miniszter.

A mindenképpen jónak számít, hogy megerősíti a korábbi ígéreteket Kétszer három sávosra bővítik az M1-es autópályát 2018. February 20. 12:21 , mely szerint a kormány 2 x 3 sávosra tervezi bővíteni az autópályát, és az építkezés 2021-ban indulna.

Szokásos életkép az M1-es autópályán
Krizsán Csaba (MTI)

Az viszont már kevésbé jó hír, hogy az interjúban 43 kilométer hossz szerepel, különösen annak fényében, hogy korábban a tejes Győr-Budapest-szakaszról volt szó . Hogy melyik lesz a kiváltságos rész, arról nem szól a miniszter.

Ellenben bejelenti, hogy a kormány nem várja meg a 2021-et, az említett 43 kilométeren már ősszel elkezdik a munkálatokat. Nem kátyúznak, hanem felújítják az érintett szakaszt, amelyhez majd később hozzáépítik a harmadik sávokat.

Ez egyrészt örvendetes, másrészt viszont előrevetíti, hogy 2019 végéig nem lesz egyszerű Győr és Budapest között közlekedni, még akkor sem, ha a miniszter azt ígéri, próbálnak megoldásokat találni az elterelésekre.

Palkovics közli: nem tervezik az M7-es Székesfehérvár és Balaton közötti szakaszának bővítését, most elsőbbséget élvez az M1.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság