Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elkészült az M76-os déli szakasza, megvan az M9-es Körmend és Zalaegerszeg közti nyomvonala

Az M76-os Balatonszentgyörgy és az M7-es holládi csomópontja közti szakaszát csütörtökön adják át.

Elkészült az M76-os gyorsforgalmi Balatonszentgyörgy és az M7-es holládi csomópontja közti, 5,65 km-es szakasza - írja közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A szakaszt csütörtök délután adják át a forgalomnak.

Az M76-os gyorsforgalmi 34 km hosszan és 2x2 sávon épül meg az M7-es és Zalaegerszeg között, ezzel bekapcsolva a zalai megyeszékhelyet az autópálya-rendszerbe. Az utat több ütemben építik, a zalaegerszegi bekötője már elkészült Újabb fejlesztés Zalaegerszegen – elkészült a 2x2 sávos új M76-os bevezető 2020. September 25. 11:43 .

Az M76-os Zalaegerszegtől délre
Forrás: nif.hu

Várhatóan 2022-ben fejezik be a Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti 3 kilométeres új nyomvonalat, ezen a rövid szakaszon összesen 11 hidat kell megépíteni.

A Zalaegerszeg és Fenékpuszta közötti 44 kilométeres pályaszakasznak már zajlik tervezése, a forrás rendelkezésre állása esetén várhatóan jövő tavasszal írhatják ki a kivitelezői közbeszerzési eljárást.

Megvan az M9-es egy rövid szakaszának nyomvonala

Zalaegerszegtől északra, Körmend felé is épül a gyorsforgalmi, ez majd a része lesz az M9-es autópályának. A 28 km hosszú szakasz tanulmányterve készül, miután lezajlott az erre kiírt közbeszerzési pályázat.

Az M9-es nyomvonala
Forrás: nif.hu

Ha ez a szakasz és az M86-os Szombathelyt Körmenddel összekötő szakasza is elkészül, akkor egy nyugat-dunántúli gyorsforgalmi ív is kiépül, ami az M7-es autópálya balatonszentgyörgyi csomópontjától Zalaegerszegen, Körmenden, valamint Szombathelyen keresztül éri el Győrt.

Nyomvonal Körmend-Zalaeegerszeg
Facebook

Az elkészült szakaszról itt talál fotókat Ilyen a Balaton-Zalaegerszeg M76-os gyorsforgalmi út elsőként átadott szakasza 2020. October 23. 16:11 !

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra