Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb fejlesztés Zalaegerszegen – elkészült a 2x2 sávos új M76-os bevezető

Megvan az M76-os építésének az ütemezése is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zalaegerszegen elkészült az M76 autóút bevezető új 2X2 sávos szakasza – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A 76. számú főút 1,5 kilométeres szakasza az Alsónemesapáti járműosztályozós csomópont után indul, majd Petőhenye külterület, valamint Zalaegerszeg zártkerti ingatlanjait érintve csatlakozik a már korábban elkészült négysávos szakaszhoz.

NIF

Az út kialakítása a korábbi 2X1 sávról 2×2 sávos főúttá bővült, középen fizikai elválasztással. A tervezési sebesség 70 km/h, a forgalom számára a sebességhatár 90 km/h.

NIF

Mi épült?

A beruházás során egy felüljáró épült Petőhenye térségében. A Zalaegerszeg zártkerti ingatlanok (a településhez tartozó szőlők, gyümölcsösök) mellett átépült a Cserlapi csomópont, valamit itt egy gyalogos aluljáró is készült, a hozzá kapcsolódó gyalogos létesítményekkel, autóbusz megállóhely (autóbuszöböl) átépítéssel, valamint közművekkel.

NIF

„A dombvidéki környezet miatt a 2X2 sávra bővítés nagymértékű bevágások kialakítását indokolta. A bevágások megtámasztására 440 méter hosszon változó magasságú vasbeton hézagos cölöptámfalak épültek. A fejlesztéshez kapcsolódik 850 méter burkolt szervízút megépítése is” – közölte a cég?

Hogyan tovább?

Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta:
 • Várhatóan október végén adják át az M76-os gyorsforgalmi út M7-es autópálya és Balatonszentgyörgy közötti 5,6 kilométeres szakaszát.
 • 2022-ben fejezik be a Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti 3 kilométeres új nyomvonalat, ezen a rövid szakaszon összesen 11 hidat kell megépíteni.
 • A Zalaegerszeg és Fenékpuszta közötti 44 kilométeres pályaszakasznak már zajlik az engedélyeztetési eljárása, októberre várják az építési engedélyeket, így a szintén készülő kiviteli tervekkel, az ITM megbízása és a forrás rendelkezésre állása esetén várhatóan jövő tavasszal írhatják ki a kivitelezői közbeszerzési eljárást.
 • NIF

  Ahogy arról lapunk is beszámolt Zalaegerszegen átadták a négycsillagos kínai szállodát 2020. September 18. 18:26 , Zalaegerszegen a múlt héten adták át a kínaiak négycsillagos szállodáját.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Tech

  Hirdetés
  Hirdetés
  Tovább az oldalra