Nem vezetik át Zanaton a 86-os forgalmát

Ezzel nyugtatott mindenkit Kovács Ferenc a mai sajtótájékoztatón, s szerinte hamisak a pletykák, hogy megtorpant az útépítés.

Pénteken helyszíni sajtótájékoztató tartott az M86-os egyik felüljáróján Kovács Ferenc, pontosabban a megyei útügyi miniszteri biztos. Amint megmásztuk a frissen aszfaltozott felüljárót, egyből kamionok hada haladt át alattunk. S hogy merre mennek majd, az volt a kérdéses, hiszen előbb-utóbb terelni kell a forgalmat.

Kovács Ferenc először megnyugtatott mindenkit, hogy nincs megtorpanás, a munka halad, az unió zárolt forrásokat, de az állam amiket már elkezdett, inkább gyorsítja, mintsem félbehagyja, és biztosítják, hogy a pénz rendelkezésre álljon. Azt tudjuk, hogy nem ezen múlik, hiszen nap mint nap tudatosítják bennünk, hogy Magyarország jól teljesít! - felkiáltójellel a végén.

M86-os útépítés
Folynak a munkálatok
Garai Antal Atom

Zanat megnyugodhat, és mindenre van pénz, Budapest csak két óra

A sajtótájékoztató fő témája az volt, hogy szeptember közepétől átvezetik a forgalmat az elkészült felüljáróval egy ideiglenes szakaszon a régi 86-os útra, így a zanatiak megnyugodhatnak, nem fog újra dübörögni a kamionok hada a településen.

M86-os útépítés
Kovács Ferenc és Loppert Dániel
Garai Antal Atom

Loppert Dániel, a NIF Zrt. szóvivője elmondta, hogy a régi szakaszt (amiről elterelik a forgalmat) kétszer kétsávosra bővítik, betonalapcsere lesz és aszfaltozás (mondjuk az egyikből következik a másik). A már ötven százalékosan kész hat kilométeres szakasz (ami Zanattól a váti elkerülőhöz vezet) aszfaltozás után befejezhető, 2014 júniusára elvileg mindent át is adnak.

A közbeszerzési pályázatokat már kiírták (Szeleste-Hegyfalu 7,2 kilométeres szakasz), idén szerződést akarnak már aláírni a nyertessel, a pénz megvan rá, 2015-re befejeznék. A Hegyfalu utáni szakasz (33 kilométer) közbeszerzési kiírása is megvolt, itt is egy szerződésre várnak a Közgéppel a nyertessel, hogy 2016-ra végezzenek vele, és ha mindez teljes, akkor már nem csak álom lesz, hogy Budapest csupán két órányira van Szombathelytől.

M86-os útépítés
Ötven százaléka már kész
Garai Antal Atom

Persze üdvözöljük mi is a beruházásokat, örülünk majd, ha gyorsan felgurulhatunk Pestre. Azon olvasóinkat, akik már most is két óra alatt teszik meg a távot, el kell, hogy keserítsük, ugyanis e rengeteg új útra jutni fog elég traffipax is, jelentősen bővítik a mérőkészülékek számát. Így nem kifizetődő sem 120-al, sem 250-el száguldozni a gyorsforgalmi utakon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Ilyen lesz az M86-os

Megnéztük, hogy áll, illetve halad a munka az M86-oson, és azt is, hogy egyáltalán merre kanyarog majd az új út.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra