Tényleg 2X1 sávos lesz az M8-as gyorsforgalmi út, már keresik a kivitelezőt

Térképen az új út nyomvonala.

Kiírták a közbeszerzést az M8-as gyorsforgalmi út építésére - írja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. oldala . Az is kiderül, hogy a Körmend és Rábafüzes közti szakasz csak 2x1 sávos lesz Csak 2x1 sávos lesz a Körmend-Rábafüzes szakasz, nem lesz új szombathelyi elkerülő sem 2016. July 31. 11:36 , viszont gyorsforgalmi, azaz 110 km/h lesz a megengedett maximális sebesség.

Szép tervek

A 8-as főút fejlesztéséről régóta szó van Ilyen lesz a magyar úthálózat, ha egyszer elkészül 2016. May 22. 18:35 , Veszprém megyében már több helyen 2x2 sávos gyorsforgalmivá fejlesztették, Várpalotánál hamarosan elkészül az elkerülő szakasz. A tervek szerint Székesfehérvár után Dunaújváros, majd Szolnok és Gyula felé halad majd az M8-as autópálya. Ez viszont tényleg távlati terv, a Körmend-Szentgotthárd szakasz építése azonban rövidesen megkezdődik.

Forrás: nif.hu

Az M8-as új nyomvonalon halad majd, Körmendtől északra keresztezi az M86-ost, ott, ahol most vége van az Egyházasrádócnál induló gyorsforgalmi résznek. Körmendet északra, Felsőberkifalunál kerüli meg, Vasszentmihályig a jelenlegi nyomvonal északi, majd a határig a déli oldalán halad.

Úgy tudjuk, az útalapot úgy rakják le, hogy könnyű legyen majd 2x2 sávra fejleszteni. Jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik, várhatóan rövidesen indul az építkezés is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet