Csak 2x1 sávos lesz a Körmend-Rábafüzes szakasz, nem lesz új szombathelyi elkerülő sem

És az M9-es is csak terv marad. A kormány sorra törli az útépítéseket.

A szombati Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kormány sorra vonja vissza a korábban bejelentett útépítéseket, pedig tavaly még ezermilliárdos építkezésekről 2020-ig 1000 milliárdot szánna a kormány közlekedésfejlesztésre 2015. September 21. 11:56 beszéltek. Köztük a szombathelyi elkerülő felújítását és 2x2 sávra bővítését, ami egyébként régóta napirenden van.

Viszont megépítik az M86-os Szombathely és Egyházasrádóc közti szakaszát, ami érdekes, hogy korábban ezt 2x1 sávosra tervezték Tényleg kétszer egy sávos lesz a 86-os Szombathely és Egyházasrádóc között 2015. July 22. 11:11 , most viszont 2x2 sávosként szerepel a közlönyben. Ez az út váltja majd ki a jelenlegi 86-ost, új nyomvonalon halad, a szombathelyi körgyűrű táplánszentkereszti kereszteződésétől, és elkerüli a településeket.

A jelenlegi 86-os, csúcsforgalomban
Tánczos Mihály

Viszont csak terv marad az M9-es autópálya Ilyen lesz a magyar úthálózat, ha egyszer elkészül 2016. May 22. 18:35 . Erről korábban nagy voltak voltak, egy időben a 86-os Szombathelytől délre haladó szakaszát ezzel váltották volna ki, de rájöttek, hogy a teherforgalom nem arra halad. Ez az autópálya vagy inkább gyorsforgalmi Szombathelytől Vasváron át Zalaegerszegre, majd Nagykanizsán át Kaposvárra haladna.

Ami nekünk még fontos, elmarad az M1-es és az M7-es autópályák 2x3 sávra bővítése. Pedig az M1-es már időnként a bedugulás határán van, mint azt mi is, és valószínűleg sokan mások is rendszeresen tapasztaljuk. És az M8-as vasi szakasza is szegényesebb lesz, mint a korábbi ígéretekben.

Szűk lesz az M8-as

Még 2013-ban ígérték meg Évek múlva lesz kész az M8-as 2013. April 05. 10:17 , hogy rövidesen megépül az M8-as autópálya, és ezen belül a Körmend-Rábafüzes szakasz. Az akkori tervek szerint az előkészítésnek 2015-ben le kellett volna zárulnia, és 2020-ig meg is kellett volna épülnie az autópályának.

Mivel hosszú ideje nem jött hír az útról, mindenki az M86-os befejezésére Élőben jelentkeztünk az M86-os úthengerversenyről 2016. May 26. 15:41 és a 86-os Szombathely és Egyházasrádóc közti felújítására Meglepődtünk, hogy áll a 86-os főút felújítása Egyházasrádócnál 2016. July 10. 11:21 koncentrált, megkérdeztük a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt-t. Ez az állami cég irányítja az állami útfejlesztéseket, felújításokat, de ők is utasításokat teljesítenek, amik a kormánytól érkeznek.

Marad 2x1 sávos
Bonyhádi Zoltán

Válaszukban céloztak is erre, mint írták az M8-as gyorsforgalmi út előkészítése folyamatban van. Beigazolódott nem hivatalos infónk is, a korábbi tervekkel ellentétben nem 2x2, hanem 2x1 sávra tervezik a szakaszt, mint írják, erre kaptak elrendelést. Mindezt azért, mert a következő évekre előre jelzett forgalmi adatok nem indokolják a 2x2 sávot, ráadásul az osztrák oldalon 2x1 sávos útra csatlakozik a szakasz.

Az utat úgy építik meg, hogy később 2x2 sávosra lehessen bővíteni, a 2x1 sávos megoldásra már kiadták az építési engedélyt. Az idei őszön elindulhatnak a kisajátítások majd a régészeti munkák, 2018 harmadik negyedévére tervezik a kivitelezési közbeszerzési pályázat kiírását. Az ideiglenes forgalomba helyezés 2021. végéig várható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet