Csak 2x1 sávos lesz a Körmend-Rábafüzes szakasz, nem lesz új szombathelyi elkerülő sem

És az M9-es is csak terv marad. A kormány sorra törli az útépítéseket.

A szombati Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kormány sorra vonja vissza a korábban bejelentett útépítéseket, pedig tavaly még ezermilliárdos építkezésekről 2020-ig 1000 milliárdot szánna a kormány közlekedésfejlesztésre 2015. September 21. 11:56 beszéltek. Köztük a szombathelyi elkerülő felújítását és 2x2 sávra bővítését, ami egyébként régóta napirenden van.

Viszont megépítik az M86-os Szombathely és Egyházasrádóc közti szakaszát, ami érdekes, hogy korábban ezt 2x1 sávosra tervezték Tényleg kétszer egy sávos lesz a 86-os Szombathely és Egyházasrádóc között 2015. July 22. 11:11 , most viszont 2x2 sávosként szerepel a közlönyben. Ez az út váltja majd ki a jelenlegi 86-ost, új nyomvonalon halad, a szombathelyi körgyűrű táplánszentkereszti kereszteződésétől, és elkerüli a településeket.

A jelenlegi 86-os, csúcsforgalomban
Tánczos Mihály

Viszont csak terv marad az M9-es autópálya Ilyen lesz a magyar úthálózat, ha egyszer elkészül 2016. May 22. 18:35 . Erről korábban nagy voltak voltak, egy időben a 86-os Szombathelytől délre haladó szakaszát ezzel váltották volna ki, de rájöttek, hogy a teherforgalom nem arra halad. Ez az autópálya vagy inkább gyorsforgalmi Szombathelytől Vasváron át Zalaegerszegre, majd Nagykanizsán át Kaposvárra haladna.

Ami nekünk még fontos, elmarad az M1-es és az M7-es autópályák 2x3 sávra bővítése. Pedig az M1-es már időnként a bedugulás határán van, mint azt mi is, és valószínűleg sokan mások is rendszeresen tapasztaljuk. És az M8-as vasi szakasza is szegényesebb lesz, mint a korábbi ígéretekben.

Szűk lesz az M8-as

Még 2013-ban ígérték meg Évek múlva lesz kész az M8-as 2013. April 05. 10:17 , hogy rövidesen megépül az M8-as autópálya, és ezen belül a Körmend-Rábafüzes szakasz. Az akkori tervek szerint az előkészítésnek 2015-ben le kellett volna zárulnia, és 2020-ig meg is kellett volna épülnie az autópályának.

Mivel hosszú ideje nem jött hír az útról, mindenki az M86-os befejezésére Élőben jelentkeztünk az M86-os úthengerversenyről 2016. May 26. 15:41 és a 86-os Szombathely és Egyházasrádóc közti felújítására Meglepődtünk, hogy áll a 86-os főút felújítása Egyházasrádócnál 2016. July 10. 11:21 koncentrált, megkérdeztük a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt-t. Ez az állami cég irányítja az állami útfejlesztéseket, felújításokat, de ők is utasításokat teljesítenek, amik a kormánytól érkeznek.

Marad 2x1 sávos
Bonyhádi Zoltán

Válaszukban céloztak is erre, mint írták az M8-as gyorsforgalmi út előkészítése folyamatban van. Beigazolódott nem hivatalos infónk is, a korábbi tervekkel ellentétben nem 2x2, hanem 2x1 sávra tervezik a szakaszt, mint írják, erre kaptak elrendelést. Mindezt azért, mert a következő évekre előre jelzett forgalmi adatok nem indokolják a 2x2 sávot, ráadásul az osztrák oldalon 2x1 sávos útra csatlakozik a szakasz.

Az utat úgy építik meg, hogy később 2x2 sávosra lehessen bővíteni, a 2x1 sávos megoldásra már kiadták az építési engedélyt. Az idei őszön elindulhatnak a kisajátítások majd a régészeti munkák, 2018 harmadik negyedévére tervezik a kivitelezési közbeszerzési pályázat kiírását. Az ideiglenes forgalomba helyezés 2021. végéig várható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet