Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ilyen lesz a magyar úthálózat, ha egyszer elkészül

A tervek már régen készen vannak, a kivitelezés döcögősebben halad. De azért csak épülgetnek az utak.

Persze, tisztában vagyunk vele, hogy az úthálózat soha nem lesz kész, hiszen az igények és a körülmények is folyamatosan változnak. Jó pár évvel ezelőtt, amikor még a baloldal volt kormányon, az akkori gazdasági és közlekedési minisztérium összeállított egy, 2030-ig érvényes tervet. Ebből indulunk ki, aztán megnézzük, mi teljesült eddig belőle.

Egyelőre győzött a realitás

Ha csak Vas megyét és az innen induló utakat nézzük, az észak-déli M9-es autópálya Még pár év, és tényleg összekötik Zalaegerszeget az M7-essel 2015. August 11. 07:54 tűnik fel elsőként. Erről korábban komoly viták folytak, ami megvalósult, vagy a közeljövőben elkészül, az az M86-os Szombathelytől északra, Csornáig. Ezt eredetileg autópályának tervezték, a Csorna és Győr, valamint a közvetlenül Szombathelyre vezető szakasz maradna autóút.

2030-ra tervezett gyorsforgalmi úthálózat
Forrás: NFM

Való igaz, hogy az autóutat autópályává lehetne fejleszteni, de úgy tűnik, mégis győzött a realitás. Az M9-es Vasvár, Zalaegerszeg és Nagykanizsa útiránya helyett a 86-ost kezdték felújítani déli irányban Körmend és Rédics felé Átadták a 86-os főút Körmend-megyehatár szakaszát 2015. July 31. 12:33 . Igaz, nem autóútként, de a kamionforgalom erre halad, és nem Zalaegerszeg felé.

A másik nagyobb terv az M8-as autópálya Évek múlva lesz kész az M8-as 2013. April 05. 10:17 lenne. Ezt is bejelentették már többször, a lényeg, hogy az M8-as Veszprém után Balatonakarattya, majd Dunaújváros felé menne, majd Szolnok és Debrecen érintésével érné el a magyar-román határt. Ennek az autópályának az igazi jelentősége az lenne, hogy összekötné a nyugati és keleti országrészt, mégpedig a főváros térségének érintése nélkül.

Autópályák és autóutak hálózata

Ebből egyelőre annyi valósult meg, hogy - főleg Veszprém megyében - több szakaszon felújították és gyorsforgalmivá fejlesztették a 8-as főutat. A Vas megyei szakaszok - kisebb javításokon kívül - egyelőre váratnak magukra, mint ahogyan az autópálya-koncepció megvalósítása is.

Ha jobban megnézzük a fenti térképet, akkor azt is látjuk, hogy autópályák hálózata szövi be rajta az országot, kivéve a Dél- és Kelet-Alföldet, ahová inkább autóutakat terveznek a meglévő autópályák közti területekre.

Ezt tervezték 2015-re

Persze, készültek rövidebb időszakra vonatkozó elképzelések is, szintén a baloldali kormányok alatt. Az Index egy korábbi cikkében a 2015-re érvényes terveket hasonlította össze a 2002-es állapotokkal.

Ma már meglepőnek tűnhet, de 2002-ben ennyi autópálya és gyorsforgalmi út volt az országban:

Gyorsforgalmi úthálózat 2002-ben
Forrás: GKM

Jól látszik, hogy a Dunántúlon az M7-es és M1-es autópályákon kívül csak alsóbbrendű utak voltak. De tulajdonképpen ez volt a helyzet az ország keleti részén is.

2010 előtt ezt az állapotot tervezték 2015-re:

2015-re tervezett gyorsforgalmi úthálózat
Forrás: GKM

Ha jobban megnézzük, a Vas megyét érintő fejlesztések reálisabbak, a Dunántúlon a két autópálya mellett gyorsforgalmi utakat terveztek. Azért ne felejtsük el. hogy az itt csak gyorsforgalminak jelölt M6-os autópályaként készült el Pécsig, és ma már az M7-es is eléri a horvát határt Letenyénél.

Ha nem is 2015-re, de az idei nyár végére végre elkészül Köszörülheti az ollót Hende Csaba: már szeptemberben átadhatják a teljes M86-os utat 2016. May 11. 17:40 a Szombathely és Csorna közti gyorsforgalmi M86-os, és már készen van a Csorna és Győr közti M85-ös. Ami ezekben a tervekben még benne sem volt. Ezeknél az elképzeléseknél is az M9-esben gondolkodtak, a térképen amúgy az látszik, hogy Szombathelyt össze sem akarták kötni az autópályákkal. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az M86-os gyorsforgalmit a baloldal kormányzása alatt tervezték meg és indították el, a kivitelezés maradt nagyobbik része maradt 2010 utánra.

Nem baj, ha változnak a tervek

Viszont - mint fentebb is jeleztük - az M8-as, itt gyorsforgalminak tervezett fejlesztése nagyobb elmaradásban van, gyakorlatilag alig valami készült el belőle.

A tervek tehát folyamatosan változnak, ennek a legjobban talán mi, Vas megyeiek örülhetünk, hiszen ha nincs is gyorsforgalmi M8-asunk, de rövidesen egy óra alatt érhetjük el az M1-es autópályát. Igaz, szeptembertől útdíjat kell fizetnünk az M86-os használatáért.

Aki további részletekre kíváncsi, az elkészült és építés alatt áll gyorsforgalmi utakért ide , az alacsonyabb rendű utakért pedig ide kattintson .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet