Ma dönt a kormány arról, hogy meghosszabbítják-e az élelmiszerárstopot

A mai kormányülésen döntenek róla.

Szerdán lesz kormányülés, akkor kell megnézni az inflációs számokat, a nemzetközi, gazdasági trendeket, meg kell hallgatni a tapasztalatokat "és a kormány bölcs döntését meg fogja hozni a szerdai kormányülésen" - mondta Semjén Zsolt ATV kérdésére egy tegnapi sajtótájékoztatón.

A KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes azt is hozzátette, hogy "az inflációs szempontok teljesültek, hiszen akár a benzin, akár az élelmiszer tekintetében ennek a jótékony hatása tükröződött az infláció vonatkozásában".

Az ATV emlékeztetett arra, hogy múlt csütörtökön a Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt mondta az élelmiszerár-stopról, hogy ezen a héten döntenek arról, hogy meghosszabbítják-e. A Híradó pedig hétfőn számolt be arról, hogy már megkezdődött a felvásárlási láz az üzletekben.

A portfolio.hu számításai szerint, ha megszűnne az árstop, akkor egy liter napraforgóolaj 720 forint helyett akár 1000 forintba is kerülhetne, a csirkemell ára 1600 forintról 2000 forintra, a sertéscomb a 1400 forintról 1600 forint közelébe emelkedne, míg az UHT-tej ára 274 forintról 330 forintra nőne.​

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság