Ma (január 31.) lejár az éves autópályamatricája

Aki rutinból, érvényes matrica nélkül hajt fel egy fizetős szakaszra, komoly bírságra számíthat.

Aki tavaly éves országos vagy megyei autópályamatricát vásárolt, az egészen keddig, vagyis január 31-ig még közlekedhet a fizetős útszakaszokon, de a tavalyi matricák február 1-jétől már nem lesznek érvényesek – írja az mfor.hu.

Aki pedig rutinból, érvényes matrica nélkül hajt fel egy fizetős szakaszra, az komoly bírságra számíthat, mert a megdrágult matricák mellett a bírságok is emelkedtek.

Aki érvényes matrica nélkül autópályázik, annak 18 750 forintos pótdíjat kell fizetnie, ha pedig hatvan napig nem fizeti be a bírságot, akkor az 74 970 forintra emelkedik. Aki viszont egy órán belül megveszi a matricát, az megúszhatja a pótdíjat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek