Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Magának fizeti a PCR-tesztet, ha halasztható műtétre, vagy rehabilitációra vár valaki, és nincs védettségi igazolványa

„Aki nem oltatja be magát, az saját költségére kérhet PCR tesztet, és gyorstesztet.”

Kásler Miklós Emmi-miniszter pénteki Facebook-posztjában közölte, május 13-tól indulhatnak Rekordméretűre duzzadt várólistákkal indulhat újra az egészségügyi ellátás May 08. 17:58 újra az elektív (halasztható) beavatkozások és rehabilitációs folyamatok a megfelelő egészségügyi óvintézkedések betartásával.

A miniszter hozzátette, hogy a beteg felvételének feltétele az érvényes védettségi igazolvány, ennek hiányában az, hogy a páciens „a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszt eredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigéngyorsteszttel” rendelkezzen.

A Telex megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát azzal kapcsolatban, hogy a a PCR-tesztet, illetve antigén gyorstesztet a kórház, vagy a beavatkozó intézmény állja-e az oltással nem rendelkező személyek esetén.

Az Emmi azt válaszolta, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek nem szükséges a PCR-teszt, viszont „Aki nem oltatja be magát, az saját költségére kérhet PCR tesztet, és gyorstesztet.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra