Tudtad, hogy van egy szombathelyi zenész, aki fantasztikus dolgokat tud az ütős hangszerekről?

Bár még csak 24 éves, Magyar Marcellnek már most óriási hangszergyűjteménye van. Tíz éves korában kapta meg első dobját, azóta másról sem szól az élete, még ő sem tudja, pontosan hány hangszere van.

Marci a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola növendéke volt, majd a Művészeti Szakgimnázium zeneművészeti tagozatán tanult. Jelenleg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatója, a klasszikus ütőhangszeres mester szakot végzi.

De nem csak a klasszikus zene csavarta el a fejét, már több mint tíz éve megszállottja a különböző, kézzel megszólaltatható ütős hangszereknek. Otthon egész gyűjteménye van ezekből, mi pedig kamerát ragadtunk és megnéztük, milyen különlegességek lapulnak nála. De hogy pontosan hány hangszere is van, azt még ő maga sem tudja.

Marci szerencsére nem csak a négy fal között szólaltatja meg ezeket a hangszereket, számos szombathelyi és városon kívüli rendezvényen is megfordul. Állandó tagja az Isis Big Bandnek és nemrég a szintén vasi kötődésű Léhárt Míra és Polgár Patrik duóval Merjünk a mában élni és elengedni a nehézségeket – erre biztat új dalában a vasi Polgár Patrik és Léhárt Míra 2023. July 08. 06:38 lépett fel a Veszprémi Utcazene Fesztiválon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video