Merjünk a mában élni és elengedni a nehézségeket – erre biztat új dalában a vasi Polgár Patrik és Léhárt Míra

Egy igazán különleges dal lett a Vigyen a szél, amit most elsőként a Nyugat.hu-n hallhattok és láthattok.

Májusban jelent meg Fülbemászó dallal jelentkezett a vasi Polgár Patrik és Léhárt Míra 2023. May 13. 11:18 Polgár Patrik és Léhárt Míra legújabb fülbemászó dala, a Ködfátyol. Ez egy laza, tavaszi hangulatú szám, ami a nyárra várakozásról és a vágyakozásról szól, és mint akkor írtuk, ez még csak a kezdet.

Azt mondták, sok tervük van az idei évre, a koncertek mellett folyamatosan készülnek az új dalok, melyeket a közeljövőben ki is szeretnék adni. Most pedig itt is van ezek közül egy, ez a Vigyen a szél, ami rögtön egy videóklippel debütált.

„A Vigyen a szél című dalunk nagyon közel áll hozzánk, ugyanis ez az első olyan saját szerzeményünk, ahol már mind a ketten alkotótársként is részt vettünk a munkálatokban” – meséli lapunknak Míra.

Patrik számára ez eleinte egy szokatlan helyzet volt, hiszen általában egyedül írja a szöveget és a zenét is, de azt mondja, Mírával nagyon jól ment a közös munka, abszolút egy hullámhosszon voltak.

Tavaly májusban kezdtek ötletelgetni, sok-sok dalból és dalkezdeményezésből szelektáltak, egy ilyenből született meg a Vigyen a szél is. Míra átküldött Patriknak egy nagyon kezdetleges dalötletet és úgy döntöttek, hogy elkezdenek vele komolyabban foglalkozni.

„Míra zongorán feljátszott alaptémáját hallgatva rövid időn belül jött is az ötlet a dalszöveg kapcsán. Végül az énekdallamot, illetve a szöveg és a zenei témák végleges verzióit is közösen alakítottuk” – avatott be Patrik.

Aztán jöhetett a stúdiózás, ismét Bácskay Péternél vették fel a dalt, a produceri munkát pedig ezúttal Toldi Miklósra, a Magashegyi Underground és az ex-Kaukázus dobosára bízták. Most először dolgoztak vele együtt, személyesen is jártak nála Budapesten, amikor a munkálatok vége felé közeledtek. Mint mondják, nagyon-nagy élmény volt vele a közös munka és óriási öröm számukra, hogy elvállalta a produceri feladatokat.

„Amikor elkészült a dal végleges verziója, tudtuk, hogy szeretnénk klipet is forgatni. A sztorin, sokat nem kellett gondolkodnunk. A dal hangulata, a szövegvilág egyértelművé tette számunkra, hogy milyen képi világot szeretnénk” – meséli Patrik.

A forgatással viszont akadt nehézség. Mint Míra mondja, mire elkészült a dal végleges verziója, beköszöntött az ősz, ami azért okozott gondot, mert egy nyári dalról van szó, amihez egyáltalán nem passzol sem az őszi, sem a téli hangulat. Így várniuk kellett, de mindenképpen megérte.

„Ekkora szerencsénk még nem volt forgatási nappal. Pont sikerült elkapnunk egy szeles, de nagyon napos időt, ami tökéletesen passzolt a dal hangulatához. Szerintem teljesen átadja azt a hangulatot a klip, amit szerettünk volna közvetíteni. Számomra egy igazi, szabad boldogságról szól a Vigyen a szél, hogy merjünk a mában élni és elengedni a nehézségeket, és használjuk ki azt, hogy 'mindenki csak egyszer, de igazán él'” – árulja el Míra.

Patrik azt mondja, nagyon örül, hogy megszületett ez a dal és annak is, hogy pontosan olyan képi világot kaptak hozzá, amilyet szerettek volna.

„Számomra a legfőbb üzenet talán az, hogy hagyjuk, hogy az élet rendezze a lapjait és ne feledjük el, hogy egyszer élünk, éljük meg a pillanatokat, akár olyanokat is, mint a 'pitpyang színű nyárban való bőrig elázás'” – mondja.

De nemcsak dalírásból, stúdiózásból és klipforgatásból állnak a mindennapjaik, elég sűrűn koncerteznek is. A 15 állomásos tavaszi turnét most egy 17 koncertből álló nyári turné követ, melynek az egyik legkülönlegesebb állomása a Veszprémi Utcazene Fesztivál lesz, ahol már zenekarral kiegészülve állnak majd színpadra.

„Az őszi-téli szezont is nagy várakozással várjuk, terveink szerint egy elég masszív országos turné keretein belül járjuk majd kis hazánk klubjait, valamint nem titok, hogy idén szeretnénk kiadni még egy dalt és egy videóklipet is” – avatta be lapunkat Patrik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra