Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A kormánymédia szerint biztonságban vannak az éttermi állások

De az még a Magyar Nemzet is elismeri, hogy nincs minden rendben.

Örvendetes a bértámogatási rendszer átdolgozása, az erről szóló döntésnek nagyon jó fogadtatása volt vendéglátós körökben, megnyugodott az érintett réteg. Köszönjük, hogy a kormány gyorsan reagált az igényeinkre, meghallották az észérveket, és hamar kijavították a bürokratikus hibát. Így megoldódhat az anyagiakat tovább terhelő helyzet a novemberi kiutalásokkal a meghosszabbított bértámogatási rendszerben” – idézi a Magyar Nemzet a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnökét.

Kovács László azt is megállapítja, hogy

"ezzel a munkahelyek védelme továbbra is biztosított a harmadik hónapja bevétel nélkül fenntartott vendéglátóüzletekben."

Életkép a szombathelyi Uránia udvarban
Mészáros D. Zsolt

Az elnök azt is leszögezi gyorsan, hogy nem a kormány ellen szóltak az elégedetlen nyilatkozatok, és nem a járványügyi védekezés szükségességét kérdőjelezték meg a tömeges nyitásról szóló magánakciók.

Kovács azért elismeri, hogy sokan elérkeztek a tűrőképességük határára, és vannak olyanok, akik mostanra felélték az összes pénzüket, a családban félretett tartalékokat, hogy megtartsák a dolgozókat. Emellett számos kiadás terheli a vállalkozásokat (rezsi, bérleti díj stb.), és hiába álltak át elvitelre vagy kiszállításra, sokan csak veszteséggel tudnak működni.

A lap arról számol be, hogy a vendéglátósok többek között újrakezdési támogatást kérnének az ágazati újraindulás támogatására, és mivel kormányközeli sajtóról van szó, minden bizonnyal már történt valami egyeztetés ez ügyben.

Múlt heti podcastunk vendége egy állását veszített pincér volt

Figyelemre méltó az is, a cikk pedzegeti a március eleji újranyitást, illetve azt írja, hogy:

"tavaszra minden esély megvan rá, hogy legalább a teraszokon, illetve a védőtávolságok betartásával jól üzemeltethető étkezőhelyeken újjáéledhet a közösségi élet a mindennapokban."

Meg kell jegyeznünk, hogy a lapunknak korábban nyilatkozó vendéglősök és ágazati szereplők A Vas megyei iparkamara szerint azonnal meg kellene kezdeni a vendéglátóhelyek lépcsőzetes nyitását February 01. 19:15 a Magyar Nemzetnél sokkal borúsabbnak látják a helyzetet, tegnap pedig kormánykritikus erősen kormánykritikus hangon zajlott a Vas megyei vendéglátósok online fóruma A közösség támogatásában reménykednek a Vas megyei vendéglátósok February 04. 14:22 .

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra