Majd’ hárommilliárd forinttal több állami támogatást kapnak idén az olimpiai sportágak

Összesen 14,5 milliárd forintot.

Elindult az új versenysport finanszírozási rendszer, amelynek keretében a tavalyinál 2,7 milliárddal többet, összesen 14,5 milliárd forint állami támogatást kapnak 2023-ban az olimpiai sportágak szakszövetségei – jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta, az eddigi 16 kiemelt sportág helyett mostantól már 43 – téli és nyári – ötkarikás sportág részesül támogatásban. A sportvezető hozzátette: az eddigi nyolc szerződés helyett valamennyi szövetséggel egy szerződést kötnek. A látvány csapatsportágak által igénybe vehető TAO-keret változatlanul 124,9 milliárd forint.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek