Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Majdnem elmaradt a Nyolc Ág Művésztábor, de végül nagyon jó, hogy nem

Fiatal művészek közt inspirálódtunk Vasszécsenyben.

Igazából eddig is tudtam már a Nyolc Ág Művésztábor létezéséről, sőt, a programok alapján mindig meg is jött a kedvem, hogy megnézzem magamnak, mi is ez az egész, de valahogy a korábbi években nem sikerült rávennem magam. Szerintem ezzel a „művésztábor” elnevezéssel volt bajom.

Nyolc ág művésztábor 2020
Kiss Tamás

Érdekel a művészet, de művész nem vagyok, rossz újságcikkeket meg blogbejegyzéseket írok, mégis mi keresnivalóm lenne ott? Idén kiderült, hogy egészen sok, és ha átlépem ezt a névadásból fakadó magas küszöböt, odabent egyszerű földi halandóként is komfortosan érezhetem magam.

Nyolc ág művésztábor 2020
Kiss Tamás

Szóval ez volt a negyedik, nekem az első, és Vasszécsenynek is. Mert hogy eddig minden évben Kámban volt a tábor, idén is így készültek, de két nappal a kezdés előtt úgy határozott a kámi önkormányzat, hogy a járványhelyzetre hivatkozva nem engedélyezik a megtartását. Ennyi idő alatt elég lehetetlen küldetésnek hangzik új helyszínt találni, de a szervezőknek sikerült, és az Ó-Ebergényi Kastélyszálló mögé költöztették az egészet.

Nyolc ág művésztábor 2020
Kiss Tamás

Koncertek, workshopok, líraműhelyek, színházi és performansz előadások is voltak, de nem is feltétlenül a program tette a tábort azzá, ami, inkább a közösség. Fiatal írók, művészek, érdeklődők és barátok olyan inspiráló, de közben nagyon kedves közeget alkottak, amiben egész egyszerűen jó volt létezni.

Nyolc ág művésztábor 2020
Kiss Tamás

Könyvbemutatóból koncertbe, lelkizésből hajnalig tartó táncolásba, közös meditációból a tűzzsonglőr-bemutató közben érzett feszült csodálatba csöppentem, sőt, az évek óta tintahiányos verses füzetembe is sikerült pár sort odamaszatolnom.

Nyolc ág művésztábor 2020
Kiss Tamás

A Nyolc Ág nagyon jó, hogy van, és nagyon jó lenne, ha a jövőben is folytatódna. Jó látni, hogy a különböző művészeti ágak találkozása milyen energiákat szabadít fel, hogyan inspirálják egymást a környék fiatal művészei, és még jobb azt látni, hogy nem csak igényük van erre a találkozásra, hanem ez az igényük cselekvéssel is párosul, és képesek megszervezni magukat, még ilyen nehéz, pandémiás körülmények között is.

Galériánkhoz katt a képekre!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra