Majdnem háromszáz halott egy indiai vonatbalesetben

"Vér, leszakadt végtagok, holttestek mindenhol."

Legalább 280 ember meghalt és nagyjából kilencszázan megsérültek egy indiai vonatbalesetben, amiben két expresszvonat, és egy tehervonat volt érintett. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a helyi idő szerint péntek este történt baleset pontosan hogyan történt. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a halottak száma várhatóan még emelkedni fog - írja az rtl.hu.

A baleset az India keleti részén található Odisa államban történt, Kalkuttától nagyjából kétszáz kilométernyire. A South Eastern Railway vasúttársaság közlése szerint egy Kalkuttából indult expresszvonat nagyjából 130 kilométer per órás sebességgel nekiütközött egy álló tehervonatnak, helyi idő szerint este hét órakor.

Az ütközés miatt a személyvonat több kocsi kisiklott, és az ütközés erejétől tehervonat több kocsija a párhuzamos sínpárra került. A roncsokba pedig beleszáguldott egy, a másik irányból érkező expresszvonat – írta a Guardian, a vasúttársaságra hivatkozva. Más beszámolók szerint az egyik személyvonat pár kocsija kisiklott, és azoknak ütközött neki nagy sebességgel a szemből jövő expresszvonat, aminek kisiklott kocsija mentek neki az álló tehervonatnak.

Indiai vonatbaleset
MTI

A helyszínre nagyjából kétszáz mentőautó érkezett, és száz orvost hívtak be dolgozni, hogy el tudják látni a nagyszámú sérültet, és több mint ezren vesznek részt a mentésben. A kisiklott szerelvények roncsaiban még szombat reggel is sokan bentrekedtek, és a hatóságok közlése szerint a halottak száma várhatóan még emelkedni fog.

A túlélők szörnyű jelenetekről számoltak be. Egy férfi elmondta, hogy az ütközés után 10-15 ember zuhant rá, de végül kisebb sérülésekkel sikerült kimásznia. Amikor kijutott leszakadt kezeket és lábakat látott, valamint egy embert, akinek teljesen szétroncsolódott az arca. Egy másik szemtanú a Reuters brit hírügynökségnek elmondta, hogy semmi mást nem látott, csak „vért, törött végtagokat és haldokló embereket körülöttem.”

Egy közelben lakó ember a Times of India című lapnak elmondta, hogy egy hatalmas robajt lehetett hallani, és amikor odamentek, akkor „végtagok nélküli holttesteket láttunk feküdni mindenfelé".
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek