Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már a gyógyszertárakban is gond a munkaerőhiány, ezért szeretnének mást is árulni

Ha élelmiszert is árulhatnának, mindjárt más lenne a helyzet – mondják a patikusok.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy átlagos magyar gyógyszertár havonta nettó 20-25 millió forintnyi forgalmat bonyolít, és átlagosan kilenc-tíz munkatársa van.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ebből nem nehéz kiszámolni, hogy pengeélen táncol a költségvetésük, és az alkalmazotti fizetések nem igazán csábítók, vagy ha igen, akkor nem tudnak elég alkalmazottat felvenni.

Nem csoda tehát, hogy a patikák felének okozott már gondot a munkaerőhiány.

A említett adat a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége megrendelésére készült felmérésben található, amelyet a Magyar Idők idéz.

Ebből lehet tudni azt is, hogy a szövetség szerint az lenne a legjobb megoldás, ha azt szabályoznák, hogy mi forgalmazható kizárólag gyógyszertárban, míg azt, hogy egyébként egy patika emellett még mit kínál, azt meghagynák a gyógyszertár, illetve a vezető gyógyszerész szakmai döntésének. Ez nemcsak a gyógyszertárak jövedelmezőségét javítaná, hanem a hatóságok ellenőrző munkáját is egyszerűsítené – vélekednek.

Így tehát nem lenne akadálya annak, írja a Népszava -, hogy a patikák a speciális étrendekhez hipoallergén, glutén- és laktózmentes élelmiszereket is áruljanak.

Szombathely, Pelikán gyógyszertár, mellette az általa működtetett biobolt, amely a szövetség által említett egészséges és különleges ételeket forgalmaz. Ha elfogadják a javaslatot, a két kereskedelmi egység például összeolvadhat.
Kovács Dávid

Azt már mi tesszük hozzá, hogy elméletileg más termékek forgalmazásának sem: aki jár már az USA-ban, az tudja, hogy az ottani „pharmacy”-k mi mindent árulnak, a tej- és kenyértermékektől kezdve a samponon át a mobiltöltőkig.

Ha bővülne a kínálat, a megnövekedett bevételből a növelni lehetne a fizetéseket, illetve új embereket lehetne felvenni - mondja a szakma.

Mindenestre ha nem lesz változás – véli a szövetség – néhány éven belül súlyos gondokat fog okozni a fiatal generációk hiánya.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés