Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

Már áll Szombathely idei karácsonyfája

Péntekre pedig már teljes pompájában fog díszelegni.

Mint azt lapunk is megírta, Szombathelyen mégis lesz adventi díszkivilágítás, összedobták rá a pénzt 2022. October 20. 15:28 idén 12 fenyőfát ajánlottak fel megyeszerte Szombathely karácsonyfájának, nemrég pedig meg is született a döntés: egy táplánszentkereszti fa lett idén a kiválasztott.

Veled építjük a független újságírást!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A 7 méter magas ezüstfenyőt Berta Ernőné ajánlotta fel Szombathelynek és mivel november 18-án pénteken már kezdődik is az idei adventi vásár, hétfőn el is indultak a munkások és a teherautó Táplánszentkeresztre, hogy elhozzák a város karácsonyfáját.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Berta Ernőnéék húsz éve vásárolták meg a kis cserepes fenyőt, ami akkor még alig egyméteres volt. Kiültették a kertbe, két évtized alatt pedig egy szép nagy, terebélyes fa lett belőle – írják a város honlapján.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A favágók először daruval rögzítették a hatalmas fát, melynek törzsét pillanatok alatt elvágták. Aztán a platóra emelték, és lekötözték, hogy biztonságban eljusson Szombathelyre.

A fa egyébként nagy üres helyet hagyott maga után, így most majd több fény éri az udvart. Berta Ernőné elmondta, hogy a törzs csonkjára virágtartót tesz majd.

Szombathelyen a szokásos helyére került a karácsonyfa a Fő téren. Először méretre faragták a törzsét, hogy beférjen a tartóba, aztán a helyére emelték és rögzítették.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A napokban szépen fel is díszítik a fenyőt, hiszen mint már említettük, pénteken startol az adventi vásár, így akkortól már mindenki teljes karácsonyi pompájában láthatja a tápláni ezüstfenyőt.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A bódék már valószínűleg délután nyitnak, aztán 17 órakor kezdődik a hivatalos megnyitó és jönnek a programok is, melyekről kedden részletesen beszámolunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra