Már áll Szombathely idei karácsonyfája

Péntekre pedig már teljes pompájában fog díszelegni.

Mint azt lapunk is megírta, Szombathelyen mégis lesz adventi díszkivilágítás, összedobták rá a pénzt 2022. October 20. 15:28 idén 12 fenyőfát ajánlottak fel megyeszerte Szombathely karácsonyfájának, nemrég pedig meg is született a döntés: egy táplánszentkereszti fa lett idén a kiválasztott.

A 7 méter magas ezüstfenyőt Berta Ernőné ajánlotta fel Szombathelynek és mivel november 18-án pénteken már kezdődik is az idei adventi vásár, hétfőn el is indultak a munkások és a teherautó Táplánszentkeresztre, hogy elhozzák a város karácsonyfáját.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Berta Ernőnéék húsz éve vásárolták meg a kis cserepes fenyőt, ami akkor még alig egyméteres volt. Kiültették a kertbe, két évtized alatt pedig egy szép nagy, terebélyes fa lett belőle – írják a város honlapján.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A favágók először daruval rögzítették a hatalmas fát, melynek törzsét pillanatok alatt elvágták. Aztán a platóra emelték, és lekötözték, hogy biztonságban eljusson Szombathelyre.

A fa egyébként nagy üres helyet hagyott maga után, így most majd több fény éri az udvart. Berta Ernőné elmondta, hogy a törzs csonkjára virágtartót tesz majd.

Szombathelyen a szokásos helyére került a karácsonyfa a Fő téren. Először méretre faragták a törzsét, hogy beférjen a tartóba, aztán a helyére emelték és rögzítették.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A napokban szépen fel is díszítik a fenyőt, hiszen mint már említettük, pénteken startol az adventi vásár, így akkortól már mindenki teljes karácsonyi pompájában láthatja a tápláni ezüstfenyőt.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A bódék már valószínűleg délután nyitnak, aztán 17 órakor kezdődik a hivatalos megnyitó és jönnek a programok is, melyekről kedden részletesen beszámolunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely