Már csak 14 nap és berobban a szombathelyi Bloomsday!

Elindult a visszaszámlálás és kikerült egy óriásmolinó is a városházára.

Az idei nyár sem telhet el Bloomsday nélkül Szombathelyen. Sőt, most már igazából Bloomsdaysként is emlegethetnénk, ugyanis kétnapos minifesztivállá nőtte ki magát az elmúlt években.

Nemrég lerántottuk a leplet Itt vannak a 2023-as Bloomsday első nevei 2023. May 25. 19:13 az idei Bloomsday első neveiről: Szombathely vendége lesz a kortárs képzőművészet doyenje, Tót Endre, de itt lesz a magyar könnyűzene első számú exportcikke, a Platon Karataev és a legbulisabb kocsma-punk zenekar, a Paddy and the Rats, és megnyit a város első szabadtéri könyvesboltja is.

Most pedig kezdődhet a visszaszámlálás is: már csak 14 nap és berobban a kétnapos minifesztivál, amit már egy óriásmolinó is hirdet a városházán.

Facebook/Szombathely MJV

Szombathelyen egyébként 1994 óta rendezik meg minden évben a Bloomsdayt, június 16-án. Abból az apropóból, hogy a modern világirodalom klasszikusának számító James Joyce Ulysses című regényének cselekménye ezen a napon játszódik, illetve a regény egyik főhősének, Leopold Bloomnak az édesapja, Virág Rudolf Szombathelyről származik.

További részletek egy tavalyi tematikus podcastban. Szombathely valami igazán különleges kulturális fesztivállal rukkol ki 2022. June 15. 19:02

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló