Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Szova a július 1-től újrainduló fizető parkolásról

Vége a jó világnak, újra kellenek a parkolójegyek és bérletek.

Április 5-én jelentette be Holnaptól mindenhol ingyenes a parkolás az egész országban 2020. April 05. 14:14 Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a koronavírus-járvány miatti vészhelyzetből adódóan új rendeletet alkotott a kormány: megszüntették a közterületi parkolási díjakat, ami azt jelentette, hogy az egész országban ingyenessé vált a parkolás. Alapjában véve örültek ennek az emberek, viszont az önkormányzatoknak nagy érvágás volt ez a döntés, hiszen jelentős összegektől estek el.

A veszélyhelyzetnek viszont vége, így sok minden más mellett a parkolás terén is visszaáll a rend. Július 1-jétől újra fizetni kell a parkolásért az egész ország területén, erről pedig most közleményt is küldött a szombathelyi parkolásért felelős SZOVA Nonprofit Zrt. Kiemelték, hogy a rendelet hatályba lépése előtt megvásárolt övezeti parkolóbérletek érvényességi idejét a díjmentes időtartam hosszával automatikusan meghosszabbítják.

Hétfőn délelőtt megteltek Szombathelyen a belvárosi parkolók
Kiss Tamás

Az online és a telefonos ügyintézés továbbra is él, viszont június 29 óta a Parkolási csoport ügyfélszolgálati irodája is a megszokott időben tart nyitva, így már személyesen is lehet ügyeket intézni. Javasolják, hogyha ügyükhöz nem feltétlenül szükséges a személyes találkozás, a közeljövőben is inkább válasszák az e-mailes vagy a telefonos ügyintézést.

Ha viszont a személyes ügyintézés szükséges, az alábbi szabályok betartását kérik:

 • az ügyfélszolgálati irodában egy időben maximum két fő ügyfél tartózkodhat
 • kötelező a maszk viselése, vagy a száj és az orr eltakarása,
 • belépés után a kézfertőtlenítés kötelező, ehhez ügyfeleink igénybe vehetik az ügyféltérben kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő készüléket,
 • a fizikai kontaktus kerülendő.
 • Józing Antal

  Az új törvény egyébként nem vonatkozott minden parkolóra, hanem ahogy azt már korábban lapunkkal is közölte a SZOVA, csak a földfelszíni várakozási területek járművel történő várakozási célú használatát foglalta magába. Tehát a régóta tervben lévő, Ingatlanvita a Kőszegi utcában - Mennyit ér egy telek? 2008. May 14. 00:05 a járvány alatt pedig végre elkészült A járvány alatt elindult a szombathelyi belváros új, 120 férőhelyes nagyparkolója 2020. June 12. 16:35 új, 120 férőhelyes belvárosi parkolóra például nem vonatkozott. Ez ugyanis „automata fizetőrendszerrel működő közforgalmú magánparkoló, így csak díjfizetés ellenében használható a járványhelyzet ideje alatt is”.

  Az elkövetkezendő időszakban kiderül, mennyire lesznek vevők a szombathelyiek a sorompós típusú új parkolóra.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos

  Tovább az oldalra