Már most azon megy a cidri, fehér lesz-e a karácsony

Állítólag nem.

Ami az időjárást illeti, száz százalékig pontos előrejelzést szinte sosem lehet adni, hiszen a légkör tulajdonságait sem lehet minden pontjában mérni és a mérések is hibával terheltek. Azonban bizonyos valószínűséggel hosszabb időtávra is meg lehet mondani, hogy a szokásosnál melegebb vagy hidegebb, vagy éppen szárazabb vagy csapadékosabb lesz-e az idő – elmélkedik a femcafe.hu .

A hirado.hu Dávid Mihály szakértelmét hívta ehhez segítségül. A nyíregyházi mérnök több mint negyven éve készít hosszútávú előrejelzést és számításai a legtöbb esetben pontosnak bizonyulnak. Ezt bizonyítja, hogy amit 2020 év végén megjósolt a 2021-es évre, az javarészt beigazolódott: júniusra már kánikulát jövendölt, és a hónapban érvénybe is lépett a hőségriadó, júliusban pedig sorra dőltek a melegrekordok.

Dávid Mihály előrejelzése szerint ugyan szeptember közepén még előfordul 30 fokos nappali hőmérséklet, de várhatóan egész hónapban jellemzőek lesznek a gyors záporok. A mérnök azt mondja, október elején hirtelen lehűl majd az idő, melyet a hónap közepén további lehűlés követ majd, ekkor azonban fagyra még nem kell számítani. Ellenben sok lesz a csapadék, különösen 20-a körül. Novemberben napközben már nemigen lesz melegebb 10 foknál, és éjszaka fagypont közelébe kerül a hőmérséklet, a hónap végén pedig kemény fagyokra lehet számítani és lehullhat az első hó.

A fehér karácsonyt kedvelők számára sajnos nem szolgálhatunk biztató hírekkel. Dávid Mihály úgy gondolja, idén sem valószínű, hogy havazni fog a szeretet ünnepén. Bár december első felében hideg lesz, éjszakai fagyokkal és nappal 0 fok körüli hőmérséklettel, karácsony és szilveszter környéken akár 10 fokra is felmelegszik majd a levegő – írja a hirado.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek