Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már tudjuk, hogy hova és mennyiért költözik a Szombathelyi Tankerületi Központ

Minden kérdésünkre válaszoltak.

Ahogy arról lapunk beszámolt Költözik a Szombathelyi Tankerületi Központ, mert kinőtte az épületét 2020. January 20. 15:21 , március végi hatállyal felmondta a Szovával és a szombathelyi önkormányzattal kötött bérleti szerződését a Szombathelyi Tankerület Központ.

A felmondás okának a megnövekedett dolgozói létszámból adódó megnövekedett helyigényt jelölte meg Fodor István igazgató.

A tankerület központja jelenleg a Kossuth utca 11.-ben van, amelyet egy pályázat segítségél egy évtizeddel ezelőtt újított fel a város.

Kossuth utca 11. - Itt ingyen lakhatott a tankerület
Józing Antal

Korábbi írásunkban jeleztük, a költözéssel kapcsolatban kérdéseinkkel megkerestük a tankerületet.

És időközben befutottak a válaszok is.

Ezek szerint amikor beköltözött a tankerület a jelenlegi helyére, a kormánytisztviselői létszámuk 27 fő volt.

Ugyanakkor „az elmúlt évek jogszabály-változásai és az ezekből adódó feladatnövekedés miatt jelenleg 42 fő kormánytisztviselő és 4 fő közalkalmazott dolgozik az épületben”.

"A megnövekedett dolgozói létszám miatt a jelenlegi épület már nem elegendő a tankerületnek" – írják.

A szervezetnek – tudtuk meg – a Kossuth Lajos uta 11. számú ingatlan kapcsán most nincs bérletfizetési kötelezettsége, mindössze a működtetés és a fenntartás költségei terhelik.

Kossuth utca 8. - Áprilistól itt lesz a Szombathelyi Tankerületi Központ székhelye
Józing Antal

A Kossuth utca 8. szám alatti ingatlant az UPC Magyarország Kft-től bérli majd a szombathelyi tankerület 1814 forint +áfa/négyzetméter/hó áron, amihez még hozzájön az üzemeltetési költség, ami 490 forint +áfa/négyzetméter havonta.

Azt is megtudtuk, hogy az új ingatlan 772 négyzetméteres lesz.

Mindez azt jelenti, hogy - számításunk szerint - kb. 2 millió 259 ezer forintot fizet majd havonta az új bérleményéért a Szombathelyi Tankerületi Központ.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet