Már visz valahova a Vépi úti végi bicikliút. Illetve …

Amikor a tudósító minden igyekezetével igyekszik pozitív lenni, de elbukik.

Antal kedves vissza kellene látogatni a vépi út végére a semmibe vezető kerékpár útról valamit apdételni. Persze ez most éppen készül, szóval nem lehet olyan egészségeset fikázni róla.De mégis azért a tisztesség megkívánná, hogy .....

– írta egy olvasónk a Zanati útról fáiról szóló cikkünk Persze megint elszáradtak a fák a Zanati úton (is) 2019. August 17. 15:05 egyik hozzászólásában.

A tudósító pedig örül, hogy végre valami pozitív fejleményről tud írni.

Mellesleg korábban, amikor a „préri közepére vezető” kerékpárútról írt Egyelőre csak a préri közepére vezet az új Vépi úti bicikliút 2019. May 23. 13:16 , már reményét fejezte ki, és majdnem biztos volt benne, hogy az útnak lesz folytatása.

Ami – jelentjük örömmel – most valóban épülőben van.

Épülő Vépi úti kerékpárút
Józing Antal

A csütörtök reggeli helyszíni bejárásunkkor a kerékpárút újabb szakaszának teherhordó rétege már elkészült, kb. 200 méter hosszan, egészen a Vásártér utcai hídig, ahol láthatóan előkészítették a kishíd bővítését is.

Épülő Vépi úti kerékpárút
Józing Antal

Szóval happy end.

Illetve majdnem.

A tudósító elköveti ugyanis azt a hibát, hogy megnézi a Vépi út már elkészült (?) szakaszát.

Az út felső Zanati út felőli szakaszán még lelkes, merthogy ezt látja:

Épülő Vépi úti kerékpárút
Józing Antal

Később azonban elbizonytalanodik, mert néhány száz méterrel később a kerékpárútnak vége szakad, és ezt tábla is jelzi.

Épülő Vépi úti kerékpárút
Józing Antal

Néhány tíz méterrel odébb pedig egy ilyen közlekedési tábla adja fel a leckét:

Épülő Vépi úti kerékpárút
Józing Antal

Mondja főnök, mi akar az lenni!

– szólít meg fényképezés közben egy férfi, én meg zavartan a vállamat vonogatom.

Bizonyára egyszerű a megfejtése, de nekem nem jut eszembe semmi, nem áll össze a kép, hiába nézegetem az útnak innenső és túlsó felét.

Ráadásul úgy tűnik, hogy a Vépi út alsó, hosszabb szakaszán nincs nyoma sem kerékpárútnak, sem járdának, pedig a felújítás nyomai ott is látszanak.

Épülő Vépi úti kerékpárút
Hogyan lesz itt járda a kerékpárút?
Józing Antal

Így az sem világos, hogy végül hol és hogyan lesz folytatása a Vásártéri útig meghosszabbított új kerékpáros szakasznak.

Csak arra tudunk gondolni, hogy majd folytatják az építkezést.

Mivel nem tudjuk, hogyan lehet ezt műszakilag megoldani, tegnap már elküldtük felvilágosítást kérő levelünket a városházának. Mihelyst megjön a választ, frissítjük vele írásunkat.

Az uniós pénzekből épülő Vépi utat – és hat másik iparterületi utcát – év végéig kell befejezni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet