Persze megint elszáradtak a fák a Zanati úton (is)

Ültetésre még van pénze a városnak, de a locsolás és gondozás már nem megy. És nemcsak ebben az utcában.

Néhány évvel ezelőtt – olvasói javaslatra – lapunk foglalkozott a szombathelyi Zanati út gyertyánfáival.

Elég lehangoló látvány most a Zanati út
Józing Antal

A fákat közel másfél évtizeddel ezelőtt ültették, jórészt abból a megfontolásból, hogy akik Szombathelyre érkeznek, ne egy kietlen városkép fogadja őket.

Az ötlet nem is volt rossz, ugyanis az ültetés után így nézett ki az utca.

Nem is nézett ki rosszul, ugye?
Mészáros Zsolt

Igen ám, de a fákat nem öntözték, nem gondozták, így aztán annak rendje és módja szerint elszáradtak.

Lapunk felvetése után aztán jelentős részben pótolták az elszáradt fákat, de a történet sajnos nem happy enddel végződött.

Elég lehangoló látvány most a Zanati út
Józing Antal

A korábbi olvasónk ugyanis most ismét levelet írt lapunknak, amelyben többek között ez áll:

Siralmas képet mutatnak az elszáradt fák, a karneválra  érkezők számára nem fog jó benyomást tenni ez az utcakép, városkép sem. Már a Pálya utca sarkán, de főleg a Pennytől kifelé rengeteg az elszáradt fa.

Józing Antal

Lapunk munkatársa péntek délután kilátogatott a helyszínre, és szomorúan konstatálta, hogy a levélbe felvetettek sajnos igazak.

Az amúgy is – fogalmazzunk úgy – prózai Zanati út szélén bizony meghalt a közelmúltban ültetett kisfák körülbelül 90 százaléka. További rossz hír, hogy a régebbi gyertyánok között is nagyon sok igen rossz állapotban van.
Sajnos a régebbi fák is ramaty állapotban vannak
Józing Antal

Nem tudjuk, mennyi összefüggés van a szakemberek által emlegetett klímaváltozási jelenséggel, de gyanítjuk, egy kis figyelemmel mindez megelőzhető lenne.

Már csak azért is, mert nem egyedi jelenségről van szó: Szombathely több utcájában is megszokott jelenség, hogy a kisfák – gondozás hiányában – nagyon rövid idő alatt elszáradnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem