Mutatjuk, hogyan változik a közlekedés március 15-én Szombathelyen

Nemcsak az autósoknak kell kerülniük az ünnepség miatt, a helyijáratok is más úton közlekednek majd.

Ahogy minden évben, idén is lesz városi megemlékezés március 15-én Szombathelyen és azért, hogy zavartalanul lemenjenek ezek a rendezvények, az alábbi időpontokban és helyeken forgalomkorlátozás lesz:

 • 9.00 – kb. 9.40-ig Petőfi Sándor szobor környéke: Sörház utca teljes hosszában és a Hollán Ernő utca Nagykar utcától a Kiskar utcai kereszteződésig lezárásra kerül.
 • Átvonulás ideje alatt kb. 9.35 – kb. 10.00 óra között rövid idejű részleges zárásra kell számítani a felsorolt utcákban: Ady tér, Petőfi Sándor utca és az ezekbe torkolló utcákban.
 • 09.40 - kb. 10.30-ig a Március 15. tér: Március 15. tér- Deák Ferenc utca, Honvéd út - Wesselényi Miklós utca, Szelestey László utca - Wesselényi Miklós utca, Petőfi Sándor utca, - Paragvári utca, Petőfi Sándor utca - Kőszegi utca, Karinthy Frigyes utca - Liszt Ferenc utca kereszteződések által határolt terület lezárásra kerül.
 • Átvonulás ideje alatt kb. 10.15 – kb. 10.35 óra között rövid idejű részleges zárásra kell számítani a Király utca Petőfi Sándor utca - Mártírok tere közötti szakaszán.
 • 10.10 - kb. 12.30-ig Horváth Boldizsár szobor és Múzeum park: Széll Kálmán utca (Király utca - Wesselényi Miklós utca közötti szakasza) és a Wesselényi Miklós utca (Széll Kálmán utca – Kisfaludy Sándor utca közötti szakasza) lezárásra kerül.
 • A fenti időpontokban és helyeken a rendőrség eltereli a gépjármű forgalmat. De nemcsak az autósoknak kell kerülniük az ünnepség miatt, a buszok is más úton közlekednek majd.

 • 9:00-tól előreláthatólag 9:55-ig a Sörház utca és a Hollán Ernő utca lezárása miatt (Nagykar utcától a Kiskar utcai kereszteződésig) a 9-es és 30Y autóbuszok módosított (Óperint utca – Dózsa György út – Magyar László utca) útvonalon közlekednek.
  Kimaradó megállóhelyek: Autóbusz-állomás (Sörház utca), Nyomda (Autóbusz-állomás felé)
  Helyettesítő megállóhelyek: Savaria Egyetemi Központ, Óperint üzletház.
 • 9:40-től előreláthatólag 10:30-ig a Március 15. tér és a becsatlakozó utcák lezárása miatt a 12-es autóbuszok az érintett időszakban módosított (Dr. István Lajos körút – Horváth Boldizsár körút - Vörösmarty Mihály utca) útvonalon közlekednek.
  Kimaradó megállóhelyek: Dr. István Lajos körút, Paragvári Utcai Általános Iskola, Berzsenyi Könyvtár, Savaria Nagyszálló, Szelestey László utca 27. Szelestey utca 15.
  Helyettesítő megállók: Kórház, Semmelweis Ignác utca, Neumann János Általános Iskola
 • 10:10-től, előreláthatólag 12:30-ig a Múzeum park és a becsatlakozó utcák lezárása miatt a 12-es és 21-es autóbuszok az érintett időszakban módosított (Honvéd utca - Vörösmarty utca) útvonalon közlekednek.
  Kimaradó megálló: Savaria Nagyszálló
 • A Blaguss Agora Hungary Kft. közleménye a helyettesítő megállókból való indulási idő szerint minden esetben megegyezik a kimaradó megállókból való indulási idővel.

  Ami pedig a VOLÁNBUSZ helyközi járatait illeti:

 • 9:00 és 12:30 között kisebb mértékű késésre lehet számítani a helyközi járatok közlekedésében.
 • 9:40 és 10:30 között a Szelestey utcában közlekedő helyközi járatok terelt útvonalon közlekednek.
  Kimaradó megállóhely: Szombathely, Szelestey utca 15.
 • Az ünnepség vége után visszaáll az eredeti forgalmi rend.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos