Hosszú menet volt - a közgyűlésről blogolunk

Kevés politikai vita, sok szakmai munka. Sok kicsi, de fontos ügyről döntöttek a képviselők, azért néha kieresztették az oroszlánkarmokat is.

21:20 Itt a vége, búcsúzunk

És hirtelen vége. Folytatás a holnapi sajtótájékoztatókon.


21:15 Marad az Art Café

Egy évre meghosszabbítják az Art Café bérleti szerződését. Czeglédy javasolja, hogy a jogi vitát ne az önkormányzat, hanem az Agora folytassa le. Az ellenkezést látva kéri, hogy az április zárt ülésen tárgyaljanak arról, hogy az egy év alatt milyen jogi lépések történjenek.

Megegyeznek a májusi ülésben, de a szerződést meghosszabbítják.


20:50 Látszik a vége

Jogszabály miatt módosítanak rendeleteket, már csak néhány napirendi pont van, és innen úgy látszik, nem lesznek nagy viták már. Legalábbis a nyilvános ülésen.

Gyebrovszki dobja fel a hangulatot, amikor rálegyint a másik oldalra: hülyék vagytok. A másik oldal hálás nevetéssel nyugtázza a gesztust.


20:35 Szűrcsapó 24.

34 lakásban kellene áttérni elektromos eszközökre - mondja Horváth Csaba. Ebben az épületben történt a gázszivárgás a legnagyobb hidegben. A képviselő kifejti, ha valaki lakást vásárol, azzal kötelezettségeket is magára vesz, a szabályok betartásáért, a karbantartásért, javításért a tulajdonosok felelnek.

Drámai szavakkal ecseteli a következményeket és a fenyegető veszélyeket. Javasol is: kezdeményezni kellene a jogszabályok helyzethez igazítását. És pályázati rendszer kellene a gázkészülékek kiváltásához elektromos eszközökre.

A polgármester megígéri, hogy igyekszik közbenjárni az ügyekben a parlamentben. Horváth Csaba szankciókat is sürget azokkal szemben, akik nem tartják be a szabályokat. De fontos a segítség is a rászorulóknak.


20:05 Megint béke?

Vége a hosszú, kívülről átláthatatlan szavazásnak, pörögnek a napirendi pontok. Jön a Kossuth u. 2. ügye Patikából húsáruház, aztán valami más? 2012. March 28. 15:46 . Kiderül, hogy értékesítésről nem tárgyalnak, az albérletbe adást jobban meg kell vizsgálni. Horváth Attila szerint, ha a bérlő nem tudja fenntartani az épületet, akkor fel kell bontani vele a szerződést.

Az aljegyző úgy véli, az eredeti szerződés módosításáról lenne szó, de arra nem igazán van mód. Czeglédy sajnálja a polgármestert, mert a nevében aláírták a funkcióváltáshoz, a közgyűlés nem döntött erről. Emlékeztet, hogy az előző polgármesterrel sem értett egyet ebben.

Ezzel az eredeti szándékot változtatnák meg, de az biztos, hogy a bérleti díjat át kellene tekinteni. Végül úgy döntenek, jobban megvizsgálják a dolgot.


19:25 Folytatódik a vita

Nem sikerült a megegyezés, Czeglédy szerint a polgármester oktatja a képviselőket. Puskás azt mondta, illene a teremben lenni. Kijelenti, nem akar oktatni, itt fontos dolgokról van szó. A napirendi ponthoz nem látott hozzászólást, ezért szavaztatott. Azt mondja, jogszerűen járt el, amikor egyben szavaztatta meg az öt határozati javaslatot.

De mert ez jelentős vitát váltott ki, azt javasolja, hogy szavazzanak külön-külön a javaslatokról. Czeglédy szerint félreértés volt, javaslatokat akarnak tenni.

Márciusi közgyűlés
Szakály felkötött kézzel, civilben
Mészáros Zsolt

Önkormányzati vagyonértékesítésről van szó, Gyebrovszki azt kéri, hogy ne tárgyalják, mert a szociális bizottság előtt nem volt az ügy.

Puskás újra nyitja a napirendi pontot, és kéri a módosító javaslatokat.

Czeglédy meg is teszi azokat, elég bonyolultak a dolgok. Új értékbecsléseket kér, és azt, hogy figyeljenek oda, a vevő mire is akarja használni az ingatlanokat. Aztán újra szavaznak. Az MSZP-s javaslatokat sorra leszavazza a jobboldali többség.


19:00 Megvan a főkolompos

Körbe is kolompolja a folyosót, folytatódik az ülés.

Félreértés, a polgármester gyorsan megszavaztatta az egyik napirendi pontot, Czeglédy reklamál. Puskás azt mondja, az ülés vezetésétől tartsa magát távol. Kiderül, az MSZP-frakciónak az a gondja, hogy egyben szavaztak öt határozati javaslatról. Megint tíz perc szünet.


18:40 MÁV-ingatlanok

Itt a lehetőség, hogy ingyen megkapja ezeket a város. Czeglédy javasolja, hogy próbálják meg megszerezni a balatonberényi gyermeküdülőt is. És talán még a velemi alkotóházzal, a bozsoki kastélyszállóval és a lellei szállóval is foglalkozni kellene. Ez utóbbit megfontolásra ajánlja.

A polgármester azt mondja, a boglári üdülővel foglalkoznak, de most a MÁV-ingatlanokról van szó. Úgy néz ki, hogy a város megkapja ezeket a területeket, örülnek is neki rendesen.

Megint szünet, nem tudjuk az okát.


18:15 Lakásokat adnak el

Önkormányzati lakásokat akarnak eladni, most éppen azok értékéről és a felújítási költségekről beszélnek. Nemsokára egyéb vagyontárgyak eladása is szóba kerül. Hiába, nehéz helyzetben van a kassza.

Kővári Attila szerint nő az üres lakások száma, évente 80-90 üresedik meg, és nincs pénz felújításra. Most 56 lakásról beszélnek, 300 milliós bevételre számítanak. Az üres lakások gyorsan amortizálódnak, ebből az összegből egy részüket fel kellene újítani.

Balassa Péter szerint viszont nem szabad kiengedni a szellemet a palackból, nem szabad eladni a lakásokat. Leszavazzák.

Nagy az egyetértés, ha jól értjük, nem egyszerre, hanem ütemezve, pályázattal adják el az üres lakásokat. És megkeresik a nagyobb üzemeket, hogy ha szükségük van lakásokra, vásárolhatnak az önkormányzattól. Puskás gratulál Gyebrovszkinak, az övé volt a javaslat.


17:55 Kezdődik, illetve folytatódik

A főkolompost keresik, nem találják a csengőt. Nem kolompolnak.

Egy ponton már át is léptek. Rövidesen jönnek az érdekesebb ügyek. Most nagyon nyugodt a hangulat.


17:50 Infó a zárt ülésről

Még tart a szünet, ám a folyosói beszélgetésekből kiderült, a zárt ülésen felhozzák a SZOVA vezérigazgatójának felmentését, mert félrevezette a nyomozóhatóságot. Hogy mi lesz a vége, azt persze, nem tudhatjuk.


17:00 Protokolláris szünet

És most szünet, Puskás Tivadar polgármesternek protokolláris feladatai vannak.


16:35 Mezei őrök lesznek

Legalábbis a tervek szerint. Horváth Attila azt kéri, akinek olyan kis telke van, hogy ezer forint alatt lenne a díj, azt ne kelljen befizetni.

Márciusi közgyűlés - délelőtt
Németh Kálmán aggódik
Bonyhádi Zoltán

Németh Kálmán emlékeztet, már régebben is tervezték az őrszolgálatot, de nem volt rá forrás. És a vállalkozásoknak is terhet jelentene a járulék fizetése. A képviselő gyorsan befejezi, mert a polgármester nem figyel rá. Puskás elnézést kér.

Czeglédy támogatja a tervet, de az illegális szemétlerakók felderítését is rájuk bízná. És vigyázniuk kellene a hulladékban szereplő személyes adatokra, de azokból az elkövetők személye is kideríthető.

Elfogadják a tervet.


16:00 Angol nyelvlecke

A bioerőmű norvég képviselője ad tájékoztatást az erőműről. Angolul, a cég magyar ügyvezetője fordít. Ki akarják aknázni a helyi igényeket és lehetőségeket, megértik a szombathelyi törekvést, hogy ki akarják váltani a fosszilis energiahordozókat.

Örül, hogy aláírták a szándéknyilatkozatot, és bízik a hosszú távú együttműködésben.

Puskás megnyugtató környezetvédelmi tanulmányokat kér, hogy a lakosság számára semmiféle kárt ne okozzon a beruházás.

Sági József azt kéri, hogy nyugtassák meg a lakosságot, nem lesznek káros hatásai az erőműnek. Az uralkodó szélirány miatt Szentkirályt is érheti a kibocsátás.

Márciusi közgyűlés - délelőtt
Czeglédy angolozott
Bonyhádi Zoltán

Közben felkötött karral, civilben megjött Szakály Gábor. A polgármester örül, hogy Szakály harcképes.

Czeglédy angolul kezd, aztán magyarul folytatja. Azt mondja, a telekárral szemben vannak kifogásaik, de ezt a zárt ülésen fejti ki. Megjegyzi, hogy erőművek zártak be, mert csökkent a fogyasztás, kérdezi, nem tartanak-e ettől. És versenyképesnek tartják-e magukat a vízierőművekkel szemben?

Marton Zsolt kijelenti, hogy az álláspontok nincsenek messze egymástól, a legnagyobb eltérés a vételár és a közművesítés díj arányában van. De ezt lehet tisztázni.

Molnár Miklós elmeséli, hogy a sajtótájékoztató után már több potenciális beszállító is jelentkezett. Az önkormányzat feladata, hogy eloszlassa a kételyeket.


15:40 Kevesebbet kap a Karitász

Ötmillióval kapna kevesebbet a szervezet, Gyebrovszki szerint el kellene halasztani a beszámolót, jobban meg kell vizsgálni az ügyet. A polgármester azt mondja, ennyit enged a költségvetés.

Molnár Miklós alpolgármester úgy véli, több pénzt nem tudnak adni, a szakmai kérdésekről beszélhetnek később is. Le is szavazzák Gyebrovszki javaslatát.

Gyorsan átlépünk néhány napirendi pontot, megy ez, mint a karikába csapás. Közben megjöttek a bioerőmű beruházójának képviselői. Hát, várniuk kell, az biztos.


15:20 Az ifjúság helyzete

Erről tárgyalnak, Gyebrovszki tesz javaslatokat, és sajnálja, hogy a szociális bizottság elnöke (Szakály Gábor) nincs itt.

Márciusi közgyűlés - délelőtt
Generációk találkozása
Bonyhádi Zoltán

A polgármester bejelenti, hogy olyan 150 fővel nőtt a város lakossága, mostg 79 500 körül van. De nem a fiatalok száma nőtt.

Most az idősekről beszélnek, Gyebrovszki az Idősügyi Tanács összehívását sürgeti. Puskás megsértődik, sértésnek vette.

Álmos a hangulat, úgy érezzük, hogy bekapcsolták a légkondit, nehogy elaludjunk.


15:15 Tanakodnak

Nagy a tanakodás, Puskás, Marton, Czeglédy dugta össze a fejét. Lehet, hogy valami készül?


15:00 Mi már itt vagyunk

Itt a három óra, még kevesen vagyunk, pedig nagyon sok ügy van még hátra. Igazság szerint még el sem kezdődött az érdemi munka.

Becsengettek, de a diákok elég fegyelmezetlenek.


13:25 Szünet

Ebédelni indulunk mi is, folyt. köv, délután három körül ismét jelentkezünk...


12:45 Innentől érvényes a napirend

Na, az első napirendi pontig már el is jutottunk...
A Sárdi-éri Ipari parki területek megvásárlása kapcsán kisebb szócsata következik, majd az ÖNHIKI támogatás igényléséről tárgyalnak . Napirenden tehát a szombathelyi költségvetési dilemmák.
Németh Kálmán (SZTKE) első felszólalóként a városi költségvetéssel kapcsolatban kijelenti: a bankok számára kiírt pályázatra nem érkeztek megfelelő beadványok, ezért a korábbi számlavezetővel kellene újra szerződést kötni.

Czeglédy (MSZP) szerint 2013-tól a város nem fogja tudni a vállalt feladatait olyan színvonalon működtetni, mint ahogy azt a szombathelyiek megszokták. (Mivel sem a bankok nem hiteleznek a városnak, sem az állam nem vállalja át a költségeket.) Ezért muszáj lenne, hogy kijelöljenek egy minimális városi feladatkört. Majd megjegyezte, 2013. január elsejétől lehet, hogy már csak a kötelező feladatokra lesz a városnak pénze. A hiányzó tételeket miből teremtsük elő? (Czeglédy szerint közel 1,5 milliárd forintról lehet szó.) Újabb helyi adókból?

Molnár Miklós (Pro Savaria) szerint nem a jövőt kell elsősorban eltervezni, helyette minden energiát a jelenlegi helyzet megoldására kell fordítani.


12:20 Jogtalanul rúgtak ki dolgozókat - ez 20 millióba került

Nem elég, hogy felmondtak nyolc önkormányzati dolgozónak, de ezt jogellenesen tették, így a városnak az elbocsátottakkal peren kívül kellett megegyeznie. Ez Szombathelynek 20 millió forint plusz kiadást jelentett. Tény, a jegyző és munkatársai hibáztak, a várost emiatt jelentős kár érte – figyelmeztet az MSZP frakcióvezetője, Czeglédy. Majd levonta a következtetést: Ne legyünk következmények nélküli város! Térítse meg a kárt, aki a hibát vétette!
Egy felmondást Németh Kálmán szerint is úgy kell megírni, hogy abba ne lehessen utólag belekötni.

Márciusi közgyűlés - délelőtt
A megtámadott új seprű, Dr. Gaál Róbert jegyző
Bonyhádi Zoltán

A megtámadott jegyző, Dr. Gaál Róbert válaszában elmondja, hogy a húsz millió forint nem valós, mert a végkielégítés összegével együtt állt össze ez az összeg, aminek a fedezetét a Polgármesteri Hivatal költségvetése adta.


12:15 Terítéken az Art Café-ügy

Dr. Czeglédy Csaba szerint a bíróság azért utasította el az ART Café üzemeltetője ellen benyújtott keresetet, mert a város írta alá, holott az AGORA-nak kellett volna. A képviselő szerint a városnak így 650.000 forintot kellett fizetnie, ez szerinte gondatlanság, ezért azt javasolja, tisztázzák a kérdést, és az összeget vonják le azoknak a fizetéséből, akik aláírták az előterjesztést.


12:00 Reagált az Illés Akadémia

Megérkezett az Illés Akadémia hivatalos állásfoglalása – mutatja telefonján Marton Zsolt. Közli: az Illés Akadémia csupán egy pályázatra jelentkezett, az összegeket még nem határozták meg. Egy biztos, bekérték a teljes dokumentációt.

Márciusi közgyűlés - délelőtt
Marton Zsolt Iphone-jával
Bonyhádi Zoltán

11:40 Feltöltsük vagy sem a szombathelyi osztályokat?

Az általános iskolai beiratkozásról, osztálylétszámokról folyik épp a diskurzus. Fel kell tölteni az általános iskolai osztályokat! - javasolja Czeglédy (MSZP). Példaként hozza fel a Paragvári utcai Általános Iskolát, ahová fel tudnának még venni gyerekeket, úgy, hogy ez a városnak plusz pénzébe nem kerülne, csak több állami normatívát kapnának. Miért nem tehetik meg? - kérdezi.
Áprilisban rendkívüli oktatási bizottsági ülésen tárgyalják majd a kérdést - közli Rettegi, aki amúgy egyetért Czeglédyvel.


11:30 Szakály Gábor hiányzik

Csak most veszem észre: Szakály Gábor (Fidesz) hiányzik, valószínűleg még lábadozik. Hogy is törött el a szombathelyi képviselő válla? 2012. March 19. 14:06

Közben Sági József (Fidesz) több kerékpártárolót szeretne Szombathelyre. Majd megjegyzi Kővárinak (MSZP), harminc éve nem volt ilyen aktív fanyírási akció a városban, ideje volt hát megkurtítani a lombkoronákat. Don't worry, kinőnek majd.

Márciusi közgyűlés - délelőtt
Sági megmutatta
Bonyhádi Zoltán

11: 10 Gyebrovszki finoman nekimegy Molnár Miklósnak

Gyebrovszki János (MSZP) felveti: nem etikus, hogy Molnár Miklós alpolgármesterként továbbra is a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségében tevékenykedik. Jobb lenne, ha nem saját magával tárgyalna... Puskás polgármester ebben semmi kivetnivalót nem talál, Marton Zsolt (Fidesz) is megvédi. Molnár közli, 2004 óta tagja az ominózus testületnek.

Márciusi közgyűlés - délelőtt
Molnár Miklós
Bonyhádi Zoltán

11:00 Schmitt Pált a Savaria Karneválra!

Hívják meg Schmitt Pált és feleségét a Savaria Karneválra! - tanácsolja dr. Takátsné dr. Tenki Mária. Ő, az elnök szombathelyi látogatáskor, Makray Katalinnak már beígért egy karnevált, de várná a polgármestertől is a hivatalos invitálást! Mire a Fidesz oldalról valaki humorosan megjegyzi (nem írom le ki, nehogy elkapják a frakkját): "Ha még elnök lesz akkor... " Na ja... (Közben meg látom, előttem ülők épp azon csemegéznek, hogy a doktori tanács többsége úgy határozott, elvenné az "álamfő" doktori címét...)


10:50 Újra téma a balatonberényi üdülő Nem tudnak hol nyaralni a Vas megyei gyerekek 2012. January 31. 08:48

Elfogadhatatlan, mondja Czeglédy, hogy a balatonberényi gyermeküdülőben a szombathelyi civil szervezetek nem kaptak idén nyárra kvótát, nem kapnak sem időpontokat sem helyeket. Holott anno az üdülőt szombathelyiek építették.
A szocialista frakcióvezető még megjegyzi: ha a Sportcsarnok-Unihall szerződést megváltoztatják, javasolni fogja, hogy az árkülönbözetet a döntéshozók saját fizetésükből fizessék ki, mert szerinte ennél olcsóbb konstrukció nem létezik.
Czeglédy az SZTK környéki parkolásról is kérdez: a lakosság drágállja a parkolási díjat... A témáról bővebben itt olvashatnak. Nem tudnak hol nyaralni a Vas megyei gyerekek 2012. January 31. 08:48

Puskás polgármester a balatonberényi üdülőre tett felvetésre reagálva azt mondja, utánanéz.

Márciusi közgyűlés - délelőtt
Halló, itt Czeglédy
Bonyhádi Zoltán

10:40 Miért lett komáromi fesztivál a Mediawave?

Már-már giccsesen idilli a hangulat, nincs egymásnak feszülés, mindenki mindenkivel egyetért, de várjuk ki a végét... Horváth Zoltán (LMP) épp a Mediawave-ről érdeklődik: miért nem Szombathelyen rendezik meg?
Lazáry Viktor interpretál a témában. Közli, az elmúlt időszakban többször is egyeztetett a Mediawave kuratóriumának elnökével - majd elismétli az erről szóló írásunkban megjelent sajtóközleményét Mediawave lesz, de nem Szombathelyen 2012. March 27. 17:16 . A jövőre nézve közli: egy a város igényeit jobban kiszolgáló, tavaszi fesztivál-jellegű rendezvényt szeretnének. Május-júniusban nekiállnak a kuratóriummal együtt, kitalálják. A szombathelyiek ugyanis nem igazán érdeklődtek, nem voltak kíváncsiak a Mediawave programjaira - hát ez volt az igazi probléma.

Márciusi közgyűlés - délelőtt
Bonyhádi Zoltán

10:30

Nagyon szemetes a város! - panaszolja Lendvai (Fidesz). A Savaria Szakképző Iskola tanulói több helyszínen is gyűjtenek szemetet. A Joskar Olán már 50 zsákkal összegyűjtöttek. Aki akar csatlakozni, honlapjukon megteheti. Most szombaton a parkerdőben is szemetet gyűjtenek, 13 ezer forintot kértek erre a programra a civilek a várostól. Bátran lehet csatlakozni, és szemetet szedni!!!

Márciusi közgyűlés - délelőtt
Lendvai
Bonyhádi Zoltán

10:25 Intézze el a polgármester!!!

Horváth Attila (MSZP) a Rohonci úton lakók nevében kéri: a Kalandvárosban ne kapcsolják be nyolc óra előtt a levélfúvó gépet, mert borzasztóan hangos. (Kisebb derültség a teremben:)Még Czeglédy sem tudta elintézni, úgyhogy csak a polgármester tehet az ügyben valamit! Polgármester megígéri: igyekszik.


10:10 Mi lesz Aréna Savariával?

Balassa Péter (Jobbik) az Aréna Savaria jövőjéről érdeklődik. Lazáry alpolgármester (Fidesz) közli: az eredeti szerződést, mivel előnytelen a város számára, hibásan fogalmazták meg. Ezért többször is felmerült az az ötlet, hogy a város vegye vissza az üzemeltetést. Erről is tárgyalnak az Unihall Kft-vel (akik az eredeti szerződéshez szeretnének visszatérni, de erről szó sem lehet), de konkrét előrelépés nincs. A SZOVA-val együtt vizsgálják az ügyet.


10:00 Szegény fák!

Kővári Attila (MSZP) arról interpretál, hogy szerinte a városban túlságosan megcsonkították a fák lombkoronáit, így madarak élőhelyei kerülhetnek veszélybe. Puskás polgármester - laikusan - hasonlóan vélekedik, utánanéznek.

Márciusi közgyűlés - délelőtt
Ellenzékben
Bonyhádi Zoltán

09:50 Nem tilos a folyosói virág

Lendvai Ferenc (Fidesz) egy lakossági fórum kapcsán felhívja a lakótömbökben élők figyelmét: a folyosókon továbbra is lehet kint virág, szekrény stb., Tilos még a folyosói virág is – drákói szigor az emeletes házakban 2012. March 16. 12:30 csak előzetesen engedélyt kell kérni rá a katasztrófavédelemtől, nehogy a tűzoltók mozgását akadályozzák a kihelyezett tárgyak.


9:46 Léteznek közös ügyek

Például a Városligeti sportpálya sorsa, a közgyűlés egyhangúlag támogatta, hogy felújítsák.


9:45 Lakótelepi gondok, rokkant parkolók

Gyebrovszki János (MSZP) javasolja, hogy a lakótelepeken vizsgálják felül a parkolókban kijelölt rokkant helyek létjogosultságát, készítsenek róluk valamilyen nyilvántartást: használják-e őket. Másrészt megoldandó problémának tartja, hogy a szombathelyi parkokban és a játszótereken péntektől- keddig nem ürítik a szemeteseket, ez közegészségügyileg is aggályos. Puskás polgármester ígéri, utánanéznek.


9:45 Újra itt van, újra itt van...

A beszámolót osztják- folyt.köv.


09:30 Kényszerszünet, ilyen még nem volt

Egy anyag nem készül el időben (hoppá, most derült ki, a két közgyűlés közti beszámoló hiányzik) - addig szünet. Egy-két fideszes képviselő addig beszélget a nénivel, aki nem interpretálhatott. Dr. Puskás Tivadar kedvesen kezet fog vele - diskurálnak. Megtudom végre, Tér Lászlónénak hívják a hölgyet, aki tegnap hallásvizsgálaton volt.

Márciusi közgyűlés - délelőtt
Már hallja
Bonyhádi Zoltán

09:22 A polgármester spontán akcióban

Egy állampolgárért végre sikerült tenni - állapítja meg Puskás polgármester: egy gyaníthatóan a bioerőműről felszólalni kívánó idős hölgyet (aki tegnap tudta meg, hogy halláskárosult) a polgármester nem enged szóhoz jutni, beugróként írásos beadványt kér tőle. De közelebb ülteti a hölgyet, hogy legalább hallja, miről beszélgetnek. Viszont Lakos Dezső felszólalhatott volna, de nem jött el.


09:20

Ágh Péter (Fidesz) Mindszenty Józsefre emlékezik, aki a Premontrei Gimnáziumban tanult, és 1919-ben Szombathelyen tartóztatta le a Tanácsköztársaság katonája.


09:15 Meneszthetik a SZOVA vezérigazgatóját?

Czeglédy Csapa (MSZP) napirend előtti hozzászólásában zárt ülésre javasol napirendi pontot, mégpedig a közgyűlés által kinevezett személy leváltását kéri. Név nem hangzik el, gyaníthatóan Németh Gáborról, a SZOVA vezerigazgatójáról van szó. Czeglédy arra is felhívja a városvezetés figyelmét, hogy a szombathelyi Illés Akadémia a város megkerülésével nyújtott be az MLSZ-hez pályázatokat.
Marton Zsolt (Fidesz) is reagál Czeglédy felvetésére, elismeri, a labdarúgó-utánpótlás vezetése nem egyeztetett velük. Ezért a Haladás taggyűlés rendkívüli összehívására gondol, még a közgyűlés ideje alatt. Ha ott nem kapnak kielégítő válaszokat, ő maga fogja kezdeményezni a rendkívüli napirend felvételét...

Márciusi közgyűlés - délelőtt
Happy day
Bonyhádi Zoltán

09:00 Jó reggelt Szombathely!

Álmosan indul a reggel: kilenc előtt öt perccel még csupán a fideszes Szakács Dávid (Fidesz) igazgatja a szombathelyi városháza nagytermében laptopja vezetékét. Horváth Zoltán (LMP) aktivistákkal a bejárat előtt aláírást gyűjtene - csak épp nem járt arra senki (azért 15-öt fél óra alatt begyűjtöttek)...
Öt perc sem telik el, máris nagy sürgés-forgás támad, pontos a kezdés: jelentem indulhatunk, mindenki üdén, frissen borotválkozva öltönyösen várja a mai monstre közgyűlést. Apropó dr. Takátsné dr. Tenki Mária (Fidesz), az egyetlen szombathelyi politikus-hölgy ma is felettébb csinos, stílusosan narancssárgában...

Márciusi közgyűlés - délelőtt
Tavasz van, stílusosan narancssárgában
Bonyhádi Zoltán

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Tilos még a folyosói virág is – drákói szigor az emeletes házakban

Türelmi idő nincs, bármikor bekopogtathat a katasztrófavédelem, a bírság 100.000 forintnál kezdődik.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet