Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

58 beteget küldtek haza a szombathelyi kórházból a húsvéti ágyfelszabadításkor

A kórház válaszolt Czeglédy Csaba városi képviselő közérdekű adatigénylésére.

58 beteget küldtek haza a Markusovszky kórházból húsvétkor, amikor elrendelték a kórházi ágyak egyharmadának felszabadítását – derül ki a kórház Czeglédy Csaba közérdekű adatigénylésre adott válaszából, amit a képviselő a Facebookra is kiposztolt.

A válaszlevélben szerepel, hogy a járvány miatt a finanszírozott ágyak 60 százalékát, 1004 ágyat kellett felszabadítani a Markusovszky kórházban, az összes telephelyet ide értve.

Március 31-én a kórháznak 1673 ágya volt, ebből 869 volt szabad akkor, ezért kellett 58 beteget hazaküldeniük.

A kórháznak jelenleg 957 aktív ágya van, ugyanannyi, mint húsvét előtt.

Nagypénteken, április 10-én rendelte el Az elfekvőkről is hazaküldik a betegeket a járványra hivatkozva 2020. April 13. 18:40 Kásler Miklós miniszter, hogy a járványra készülve fel kel szabadítani a kórházi ágyak nagy részét. Húsvét után Vas megyében elkezdődött a betegek hazaküldése Vas megyében is megkezdődött a krónikus betegek hazaküldése 2020. April 14. 15:47 , az is kiderült, hogy a megyében összesen 1124 ágyat készítenek elő Vas megyében 1124 ágyat készítenek elő a koronavírusos betegek számára 2020. April 16. 07:43 a koronavírusos betegek fogadására.

Czeglédy Csaba városi képviselő április végén fordult Egyik kórház sem nyilatkozhat járványügyben 2020. April 28. 14:09 közérdekű adatigényléssel a kórházhoz, először azt a választ kapta, hogy csak az Operatív Törzs nyilatkozhat a járvánnyal kapcsolatban. Czeglédy ekkor bejelentette, hogy bírósághoz fordul, szerinte a kórház adatközlési kötelezettségét nem írhatja felül egy miniszteri utasítás. A kórházaknak ugyanis egy miniszteri utasítással tiltották meg A kórházak nem nyilatkozhatnak járványügyben 2020. April 26. 07:52 nem sokkal korábban, hogy adatokat adjanak ki.

A kórház pár nappal később válaszolt a képviselőnek A Markusovszky kórház válaszol Czeglédy Csaba közérdekű adatigénylésére, csak türelmet kérnek 2020. May 01. 10:23 , azt írták, válaszolnak a kérdésekre, csak időt kérnek. Ez a válasz érkezett meg ma reggel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra