Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Valóban havi félmilliót keres a szombathelyi vásárcsarnoknál Marton Zsolt, volt alpolgármester

Három vállalkozástól kértek ajánlatot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Marton Zsolt, volt fideszes politikus pénzért dolgozik a vásárcsarnoknak, így vett részt az önkéntesek piaci akciójában - írtuk pénteken megjelent cikkünkben Marton Zsolt, volt fideszes politikus pénzért dolgozik a vásárcsarnoknak, így vett részt az önkéntesek piaci akciójában May 22. 15:56 .

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Marton Zsolt a járvány alatt indított, amúgy abszolút pozitív és hasznos "Ne cipekedj, Nagyi!" akcióban tűnt fel márciusban. Kollégáink is kipróbálták Mi is kipróbáltuk a Ne cipekedj Nagyi segítőrendszerét March 30. 20:09 az akciót, aminek keretében önkéntesek vásároltak be a szolgáltatást igénylő időseknek, és házhoz is szállították a megvásárolt élelmiszert.

Önkéntesek között dolgozott

Marton az önkéntesek között dolgozott, kollégáink is azt hitték, hogy ő is egy önkéntes, egyébként egy kis irodában intézte a telefonokat és összeállította a bevásárlólistákat.

Aztán másfél hete, csütörtökön tartott online fórumot Nem kapja meg a Haladás a várostól kért 20 millió forintot May 14. 18:59 Szombathely három alpolgármestere. Itt tette fel a kérdést egy érdeklődő, hogy Marton Zsolt, milyen jogcímen dolgozik a vásárcsarnoknál, alkalmazásban van-e, és igaz-e, hogy havi félmillió forintot keres. A válasz csak annyi volt, hogy a vásárcsarnok rendben van, normálisan működik.

Marton Zsolt a piacon
Kiss Tamás

Mi is feltettük kérdéseiket a vásárcsarnoknak, a válaszból kiderült, hogy Marton Zsolt nincs alkalmazásban a vásárcsarnoknál, egy februári ajánlattételi felhívásukra jelentkezett, és mivel ő adta a legjobb árajánlatot, ezért kötöttek vele megbízási szerződést március 1-től.

Feladatáról ezt írta a vásárcsarnok igazgatója, Polákovits Marietta: „Ennek célja és tárgya a Vásárcsarnok kereskedelmi és gasztronómiai kínálatának fejlesztése érdekében a helyi termékek piacra juttatásának előmozdítása, különös tekintettel a Vas megyei tájjellegű termékekre. Emellett a megbízás célját képezi a Vásárcsarnok tevékenységének széleskörű promóciója, a területén értékesített termékkör, illetőleg azok felhasználásával készíthető gasztronómiai termékek népszerűsítése, e körben minél nagyobb nyilvánosság elérése. A Vásárcsarnok látogatói létszámának növelése, és az ott árusított termékkör spektrumának növelése.”

Mivel a járvány alatt ezt a tevékenységet nem tudta elvégezni, közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy Martont megbízzák az önkéntes akció koordinálásával, illetve lebonyolításával.

Ezután jelent meg pénteki cikkünk, mi viszont újabb kérdéseket tettünk fel a vásárcsarnoknak.Arról, hogy hol jelent meg az említett ajánlattételi felhívás, milyen szempontok alapján választották ki, hogy kinek küldjenek ajánlatot, és hogy mennyi pontosan a nyertes ajánlat megbízási díja.

A hétfő reggel megérkezett válaszból kiderül,

Marton Zsolt valóban havi 500 ezer forintot kap a vásárcsarnoktól,

és hogy három vállalkozótól kértek ajánlatot, ezek közül volt a legjobb Marton ajánlata. Az igazgatónő azt is írja, az ajánlattételi felhívást a vásárcsarnok versenyszabályzatának megfelelően tették közzé.

A vásárcsarnok válasza

"Az ajánlattételi felhívást intézményünk versenyszabályzatának megfelelően tettük közzé. Három gazdasági szereplőnek küldtünk ki ajánlattételi felhívást, melyek kiválasztásánál a következő szempontokat vettük figyelembe: szombathelyi székhelyű, kellő tapasztalattal rendelkező, cateringgel (vendéglátóipari kitelepüléssel) foglalkozó, a város lakossága számára ismert gazdasági szereplők legyenek, akik a vendéglátóipari tevékenységüket kellő marketing tevékenységgel is alátámasztják (aktív social media, blog, video, stb.).

A legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Ajánlattevővel kötöttünk szerződést. Hirdetést, nyomtatott lappéldányokat nem ír elő versenyszabályzatunk. A legkedvezőbb ajánlat 500.000,-Ft volt."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés