Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Marton Zsolt, volt fideszes politikus pénzért dolgozik a vásárcsarnoknak, így vett részt az önkéntesek piaci akciójában

Az önkéntesek segíteni akartak és segítettek is. Ők ingyen dolgoztak, a volt alpolgármester a piac reklámozásáért pénzt kapott és kap még most is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A múlt héten, csütörtökön tartott online fórumot Nem kapja meg a Haladás a várostól kért 20 millió forintot May 14. 18:59 Szombathely három alpolgármestere. Itt tette fel a kérdést egy érdeklődő, hogy Marton Zsolt, Szombathely korábbi, fideszes alpolgármestere milyen jogcímen dolgozik a vásárcsarnoknál, alkalmazásban van-e, és igaz-e, hogy havi félmillió forintot keres. A válasz csak annyi volt, hogy a vásárcsarnok rendben van, normálisan működik.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A vásárcsarnok Ne cipekedj nagyi! akciójáról írtunk korábban, sőt, mi is kipróbáltuk, Mi is kipróbáltuk a Ne cipekedj Nagyi segítőrendszerét March 30. 20:09 milyen önkéntesként bevásárolni az időseknek, és házhoz szállítani nekik az élelmiszert, és videóriportot is készítettünk A Nyugat.hu beszállt a Ne cipekedj, nagyi! önkéntesei közé April 04. 20:22 .

Kollégáink is elmondták, hogy Marton Zsolt egy kis irodában ült, ő kezelte a telefont, vette fel a megrendelést, kezelte a bevásárlólistákat. A többi önkéntes pedig intézte a bevásárlást és a házhoz szállítást.

Valószínű, egyik önkéntes fejében sem fordult meg, hogy ők segítőkészségből ingyen dolgoznak, a diszpécser viszont komoly pénzt kap azért, mert dolgozik az amúgy teljesen pozitív és hasznos akcióban.

Az alpolgármesteri fórum után megkerestük a Szombathelyi Vásárcsarnok igazgatóját, Polákovits Mariettát, aki kérdéseinkre azt írta, hogy Marton Zsolt nincs alkalmazásban a vásárcsarnoknál. Marton egy februári ajánlattételi felhívásukra jelentkezett, és ő adta a legjobb árajánlatot, ezért kötöttek vele megbízási szerződést március 1-től.

Idézzük a választ: „Ennek célja és tárgya a Vásárcsarnok kereskedelmi és gasztronómiai kínálatának fejlesztése érdekében a helyi termékek piacra juttatásának előmozdítása, különös tekintettel a Vas megyei tájjellegű termékekre. Emellett a megbízás célját képezi a Vásárcsarnok tevékenységének széleskörű promóciója, a területén értékesített termékkör, illetőleg azok felhasználásával készíthető gasztronómiai termékek népszerűsítése, e körben minél nagyobb nyilvánosság elérése. A Vásárcsarnok látogatói létszámának növelése, és az ott árusított termékkör spektrumának növelése.”

A járvány okozta korlátozások miatt azonban ezt a feladatot nem tudta teljesíteni, az igazgatónő azt írja, közös akaratelhatározásból a megbízási szerződést módosították illetve kiegészítették, többek között a „Ne cipekedj, Nagyi!” futárszolgálati tevékenység koordinálásával, illetve lebonyolításának végrehajtásával.

Információink szerint a vásárcsarnok három vállalkozás részére küldte ki az ajánlatot, de arra egyelőre nem kaptunk választ, milyen szempontok alapján választották ki ezt a három vállalkozást. Közülük Marton Zsolt adta a legjobb ajánlatot az igazgatónő közlése szerint.

Marton Zsolt a piacon
Kiss Tamás

Lapinformációk szerint Marton Zsoltnak eredetileg heti négy alkalommal nyilvánosan főznie kellett volna a csarnokban, a piacon kapható termékek felhasználásával, és ezzel népszerűsítve az ott kapható árukat. A szerződés jelenleg is érvényes, és a „Ne cipekedj, nagyi” program is zajlik.

Marton Zsolt, a politikus

Marton Zsolt politikai pályája elején Hende Csaba embere volt, MDF-esként kezdte, éppúgy, mint Hende. Amikor Hende 2003-ban átigazolt a Fideszhez, Marton követte. Több cikluson át volt a Fidesz színeiben városi képviselő, a párt 2010-es győzelme után alpolgármesterré választották.

Marton alpolgármesterként 2014-ben a közgyűlésben
Mészáros Zsolt

A 2013-ban kirobbant kábítószer-botrány miatt háttérbe szorult, noha nem ő szerepelt az elhíresült videóban. Önök szerint ki szívja fel a fehér port a videón? 2013. September 26. 10:24 2014-ben nem indult a választásokon – állítólag Hende keze volt ebben is –, Marton visszavonult Bréking: Marton Zsolt kiszáll a politikából 2014. June 13. 13:07 a közélettől.

Egészen 2019-ig, amikor a Pro Savaria színeiben képviselőjelölt lett Marton Zsolt volt fideszes alpolgármester Illés Károly jelenlegi alpolgármester és Bokányi Adrienn ellen indul a választásokon 2019. September 04. 13:56 Szombathely 2. választókerületében, ami a 11-es Huszár út, a Vörösmarty utca északi része és a Welther Károly utca között helyezkedik el. Két ellenfele volt, Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!) és Illés Károly, aki 2014 és 2019 között alpolgármester volt, gyakorlatilag Marton utóda.

A választókerületben Bokányi Adrienn nyert végül, Marton 107 szavazatot kapott, ami 4,6 százalékos eredménynek felelt meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés